eur:
389.3
usd:
363.16
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A férfiaknak érdemes megnősülni

Tovább nő a középkorú férfiak Magyarországon egyébként is magas halálozási aránya, írja a Népszabadság. Kivételt jelentenek ugyanakkor a stabil házasságban élők, a jó párkapcsolat ugyanis védi a férfiakat.

Egyre rosszabb a középkorú magyar férfiak halálozási aránya. Az ok a munkahelyi stressz, a megélhetési bizonytalanság, a rivalizálás és a szorongás.

Kivételt jelentenek a jó házasságban élő férfiak, azok ugyanis, akik úgy érzik, hogy nehéz helyzetben számíthatnak a feleségükre, ötször kisebb valószínűséggel halnak meg, mint az egyedülállók.

A biztos munkahely is rizikócsökkentő tényező, a Népszabadságban közölt tanulmány szerint háromszoros "védőfaktort jelent".

A férfiakkal szemben javult a nők helyzete. Rájuk csak a személyes kapcsolatok alakulása van erős hatással - derül ki a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének vizsgálatából.

A kutatók szerint egyértelmű, hogy a stressz közvetlen életveszélyt jelent, ennek pedig a depresszió a legmegbízhatóbb mutatója. A depresszió aránya folyamatosan és jelentősen nő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×