eur:
393.87
usd:
369.11
bux:
65277.11
2024. április 19. péntek Emma

Melyik a legjobb fogkrém? Itt megtudhatja

A fehérítős fogkrémeket érdemes elkerülni, a gyógynövényes paszták pedig nem sok pluszt nyújtanak a többihez képest. A fogkrémek összehasonlításáról a Kosár című fogyasztóvédelmi magazin számolt be.

Napjainkban a fogkrémek nemcsak azt ígérik, hogy megakadályozzák a fogszuvasodást, hanem azt is, hogy erősítik a fogínyt és meggátolják a fogkőképződést. De a reklámok ígérnek fehérebb fogakat és órákon át tartó védelmet is.

A magazin főszerkesztője az InfoRádióban elmondta: egy németországi laboratórium azt vizsgálta, hogy valósak-e a reklámok állításai.

Ebből kiderült, hogy a szuvasodás megelőzésére a legjobbak a fluortartalmú krémek. Nem véletlen, hogy a paszták fluortartalma az elmúlt években megnövekedett - mondta Pavlovics Ágota.

Van sok olyan fogkrém is, amely összetevőjüket tekintve ígéretesnek tűnnek, mégsincs sok hasznuk.

Ilyenek a gyógynövényes fogkrémek, amelyekben olyan kevés gyógynövény van, hogy nem érezhető a hasznuk.

Elmondta azt is, hogy a fogfehérítős készítmények nem sokat segítenek például egy dohányosnak, viszont tönkretehetik a fognyakat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×