eur:
394.38
usd:
357.74
bux:
72282.1
2024. augusztus 16. péntek Ábrahám
Török lírát számol egy isztambuli pénzváltó alkalmazottja 2018. augusztus 13-án. Berat Albayrak török pénzügyminiszter ezen a napon gyors és hatékony intézkedéscsomagot jelentett be a lira árfolyamesésének megállítására.
Nyitókép: MTI/EPA/Erdem Sahin

Nem volt jövedelme, mégis százmilliókkal járkált

Nagy tételben pénzt váltó férfi ellen emeltek vádat Szegeden.

Vádat emeltek egy szegedi férfivel szemben, aki százmilliós nagyságrendben váltott dollárt, eurót az otthonában. Szanka Ferenc, a a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivőjének tájékoztatása szerint jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntettével vádolják.

A férfi a vádirat szerint 2014-től egészen tavaly tavaszi előállításáig váltott szegedi lakásában forintot euróra és dollárra, rendszeres haszonszerzés céljából. A rendőrség egy más ügy miatt tartott kutatása során tavaly márciusban több mint 100 millió forintot és csaknem 170 ezer eurót foglalt le a vádlottól az illegális pénzváltással összefüggésben. A férfi az elmúlt tíz évben semmilyen jövedelemmel nem rendelkezett, és az eljárás adatai szerint legalább 30 millió forintos haszna származott a pénzváltásból.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
Idei legjobb hetüket zárták az amerikai tőzsdék

Idei legjobb hetüket zárták az amerikai tőzsdék

Csütörtökön több fontos amerikai gazdasági adat is érkezett, amelyek összességében csökkentették a recessziós félelmeket, és pénteken is táplálták az emelkedést a tőzsdéken. A fontosabb európai tőzsdék a brit piac kivételével pluszban zártak, és kezdeti bizonytalankodás után pluszba fordultak az amerikai indexek is, végül idei legjobb hetüket könyvelték el. A budapesti tőzsdén négynapos szünet jön, legközelebb szerdán lesz kereskedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×