eur:
389.5
usd:
363.39
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Póta Péter bíró Gyárfás Tamás médiavállalkozó, sportvezető büntetőperének tárgyalásán a Fővárosi Törvényszék épületében 2024. február 8-án. Gyárfás Tamást hét év fegyházbüntetésre, Portik Tamást életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte Fenyő János médiavállalkozó 26 évvel ezelőtti meggyilkolása ügyében első fokon a Fővárosi Törvényszék.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Kommandósok vitték a bíróságra Portik Tamás fiát

A férfi azért áll bíróság elé, mert az édesapja gyilkossági ügyét tárgyaló bíróra támadt január 30-án.

Bíróság elé állították szerdán ifjabb Portik Tamást, aki az édesapja gyilkossági ügyét tárgyaló Póta Péter bíróra támadt január 30-án a Fővárosi Törvényszék épületében. A gyanúsítottat, akit bilincsben vezettek elő, három kommandós őrzi – írja a Blikk.

A Fenyő János elleni gyilkosság ügyében folytatott per egyik tárgyalási napjának reggelén ifjabb Portik Tamás a tárgyalóterem előtt várakozott, amikor Póta Péter bírót észrevette, odalépett hozzá, majd számonkérően közölte vele, hogy szerinte az apja ügyében törvénytelenül jár el, megsérti annak jogait. A bíró közölte, hogy nem beszélhet vele, majd igyekezett bejutni a terembe. Ekkor azonban ifjabb Portik a nála lévő műanyag pohárban lévő kávét a bíró arcába és ruházatára öntötte. A férfit egy ott tartózkodó újságíró tartotta vissza a biztonságiak, majd a rendőrök megérkezéséig.

Portik Tamást hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd elrendelték a 30 napos letartóztatását. Egy hónapra rá újabb 90 nappal meghosszabbították a döntést a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt, így június 1-jéig nem kerülhet szabadlábra.

A bíróság előzetes bejelentése szerint még szerdán ítélet születhet, miután a férfi kész vallomást tenni.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×