eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Chris Ryan/Getty Images

"Száz ember megölése vezet az üdvözüléshez” - szörnyű dráma a bíróságon

Tizenegy év, fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték azt a fiatalt, aki tavaly decemberben brutálisan megölte az édesanyját. Az elkövető halállistát is készített és a mostani tárgyaláson sem tanúsított megbánást.

Tavaly év végén az Infostart is beszámolt róla, hogy egy 15 éves fiú baltával agyonverte 48 éves édesanyját Fülöpjakabon, majd szökésnek eredt. A rendőrök végül 314 kilométerrel távolabb, a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében található Sajókazán fogták el. A helyszíni és halottszemle során kiderült, hogy az elhunyt nő fején lévő sérülések bántalmazás nyomai. Mint utóbb kiderült,

a fiatal ki akarta próbálni, milyen érzés embert ölni.

Friss hír az üggyel kapcsolatban, hogy a Kecskeméti Törvényszék 11 év, fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte az elkövetőt. J. Levente leghamarabb a büntetés kétharmadának leöltése után szabadulhat a börtönből feltételesen – írja a 24.hu.

A fiút bilincsben, vezetőszáron kísérte a bíróságra hat büntetés-végrehajtási dolgozó. A lap szerint reszketett miközben a tárgyaláson a bíró felolvasta a kiegészítő szakvéleményt. Utóbbira azért volt szükség, mert a vádlott korábban azt állította, az anyja arcán egy esés miatt keletkeztek sérülések. A fiatal tagadta az eljárás során, hogy ököllel is megütötte volna az anyját. A korábbi szakvéleménnyel szemben a kiegészítő szakvélemény pedig már nem zárta ki a fiú verzióját.

Az ügyész perbeszédében elmondta: a fiatal

megharagudott az anyjára, mert egy ismerősére bízta a nevelését,

amikor tavaly nyáron Fülöpjakabra költözött a nő a munkája miatt. A fiú azonban nem jött ki jól a gyámjával, ezért néhány hónap elteltével az édesanyjához távozott.

Mindent előre kitervelt

A tragédia napján a fiú kerékpárral indult el az anyjával otthonról, azonban már ekkor elhatározta, hogy nem megy iskolába, hanem megöli őt. Amikor a nő hazaért, a fiú hátulról, lesből támadt rá és megölte. Az ügyész tájékoztatása szerint

négyszer ütötte meg az anyját ököllel, majd kétszer a baltával is lesújtott a fejére. A holttestet befektette az ágyba, majd betakarta.

J. Levente már a nyomozati szakaszban beismerte tettét, később viszont a bíróságon tagadta az előre kiterveltséget, és azt állította, valamilyen hangokat hallott.

Az ügy kivizsgálásába bevontak egy iskolai szociálpedagógust is, aki elmondta: a fiú már az első beszélgetések során elárulta neki, embert akart ölni. Hónapokkal a gyilkosság előtt az iskolai pszichológusnak pedig arról beszélt, hogy

száz ember megölése vezet az üdvözüléshez.

A család egyik barátja szerint még halállistája is volt a fiúnak, és ezen az ő neve is szerepelt. J. Levente nem tagadta az egyik korábbi tárgyaláson, hogy a lista első helyén az édesanyja állt.

Nehéz gyermekkora volt, a testvére öngyilkos lett

J. Levente ügyvédje, Jeney Szabolcs arról beszélt, hogy védencének nem volt normális gyermekkora, az anyja elhanyagolta, zavart lelkiállapota miatt pszichiátriai kezelésre szorult volna, mégsem jutott megfelelő kezeléshez. Perbeszéde végén azt kérte, hogy emberölés alapesetében mondják ki bűnösnek a fiatalt, de mentesítsék a kifosztás vádja alól.

Az elkövető édesapja is beszélhetett a tárgyaláson, ahol elmondta: fiának óriási traumát okozott, hogy korábban a testvére elvágta a saját nyakát. Ez a tragédia és a traumatizált, nehéz gyerekkora lehet az oka annak, hogy a fiát már 12-13 éves korában elkezdte érdekelni, hogy lehet és milyen érzés embert ölni.

A fiú az utolsó szó jogán is tagadta, hogy ököllel is bántalmazta volna az anyját és

nem tett olyan kijelentést, hogy megbánta volna a történteket.

A bíró a 11 év, fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés mellett 877 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére kötelezte az elkövetőt.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×