eur:
393
usd:
362.5
bux:
66049.9
2024. február 29. csütörtök Elemér
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Pixabay

Megkívánta a börtönőrt egy rab a Csillag börtönben

Megpróbálta megerőszakolni a szegedi Szegedi Fegyház és Börtön őrmesterét a börtön egészségügyi részlegén egy fogvatartott - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

A BvOP közleményében azt írta, az elsődleges adatok alapján előre kitervelte a szexuális célzatú támadást az emberölés miatt elítélt fogvatartott.

Hozzátették: az egészségügyi kezelésben részesülő fogvatartott a Szegedi Fegyház és Börtön I. objektumának egyik körletén, "takarítást színlelve az ott szolgálatot teljesítő kolléganő mögé került, és

egy wc-pumpából eszkábált tárggyal leütötte az őrt", majd megpróbálta megerőszakolni.

Az őrmester védekezett, miközben a kollégák észlelték a támadást, így a segítség gyorsan érkezett, és nem történt nagyobb baj - írták.

Közölték: a fogvatartottat megmotozták, és a támadáshoz használt eszköz mellett lepedőcsíkokat is találtak nála. A BvOP tájékoztatása szerint a fogvatartott később elmondta, arra számított, hogy az ütéstől a nő eszméletét veszti, majd tervei szerint a lepedőcsíkokkal megkötözte, aztán megerőszakolta volna.

A nőt kórházba szállították, sérüléseit ellátták. A fogvatartott ellen feljelentést tett a Szegedi Fegyház és Börtön parancsnoka, az ügyben a rendőrség büntetőeljárást folytat.

A BvOP közleményében megjegyezte: a szervezet sok esetben kap kritikát amiatt, hogy az egészségügyi kezelésben részesülő fogvatartottak esetében mozgáskorlátozó eszközöket - bilincset - használ. "Sajnos éppen az ilyen esetek bizonyítják, hogy szükség van azokra az óvintézkedésekre, amelyek maximálisan garantálják kollégáink és a büntetés-végrehajtási intézetek biztonságát" - írták.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.29. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa
Zöld lámpát adott Brüsszel a lengyelek közel 140 milliárd eurójának, Magyarország még várhat

Zöld lámpát adott Brüsszel a lengyelek közel 140 milliárd eurójának, Magyarország még várhat

Az Európai Bizottság zöld utat adott Lengyelországnak, hogy hozzáférjen a jelentős, 137 milliárd eurós uniós finanszírozáshoz. A helyreállítási és ellenállóképességi eszköz (RRF), valamint a kohéziós támogatásokra vonatkozó döntés azt követően érkezett, hogy Lengyelország jogállamisági reformokat és az igazságszolgáltatás függetlenségének növelését célzó intézkedéseket fogadott el. Magyarország esetében még messze lehet a tárgyalások vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×