eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: pixabay

Letartóztatták az újbudai hajléktalangyilkosság gyanúsítottját

A feltételezett tettes büntetett előéletű.

Elrendelték annak a férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint augusztus 27-én éjjel a XI. kerületben az utcán agyonvert egy embert – írja a Fővárosi Törvényszék közleményében.

A gyanú szerint a férfi legalább hétszer ütötte nagy erővel a járdán ittasan alvó sértettet, aki az orvosi segítség ellenére belehalt a bántalmazásba. Ezek alapján védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés történhetett.

A büntetett előéletű gyanúsítottat korábban szenvedést okozó állatkínzás, hatóság félrevezetése, súlyos testi sértés miatt felfüggesztett börtönbüntetésre, pénzbüntetésre ítélte a bíróság. A férfi az utóbbi bűncselekményt másik büntetőeljárás hatálya alatt követte el. Az ügyészség

szökés, elrejtőzés és bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatását.

A rendőrség korábban azt közölte, hogy augusztus 27-én éjjel a XI. kerület, Rimaszombati úton találtak egy 33 éves sérült férfit a járdán, aki kórházba szállítását követően belehalt sérüléseibe. A rendőrök a helyszínről előállították a sértett három ismerősét, egyiküket, egy 31 éves férfit meggyanúsították azzal, hogy bántalmazta mellette alvó társát.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×