eur:
389.2
usd:
363.72
bux:
68263.41
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay.com

Szerb pénzhamisítók verték át a vietnámiakat Budapesten – videó

A kriptovaluta-ügylet során nagy összegű hamis eurót hoztak forgalomba.

A vádirat szerint a vádlott a társával, valamint egy harmadik, jelenleg ismeretlen bűntársukkal együtt 2020 februárjában elhatározta, hogy az általuk nagy mennyiségben, 100 eurós címletekben megszerzett hamis bankjegyekért bitcoint vásárolnak – olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében.

Ennek érdekében a harmadik bűntársuk, álnevet használva, izraeli üzletemberként bemutatkozva, kriptovaluta-kereskedelemben érintett, Budapesten élő vietnámi személyekkel vette fel a kapcsolatot és megegyezett velük, hogy 520 000 euróért cserébe 50 bitcoint vásárol tőlük, valamint azt is közölte, hogy a továbbiakban a képviseletében már két társa fog eljárni.

Az ugyancsak álnevet használó vádlott és társa 2020. február 20. és február 21. napján, különböző budapesti szállodákban találkozott a vietnámi bitcoin-értékesítőkkel, majd az ügyletre végül ez utóbbi napon, az egyik szálloda tárgyalótermében került sort. A találkozóra a vietnámiak a hamis bankjegyek szűrésére is alkalmas pénzszámológépet is magukkal vittek, amivel át is számolták a nekik átadott 520 000 euró összegű bankjegyeket. Ezt követően azonban a vádlott és társa a kötegelt pénz táskákba helyezésekor, a másik fél figyelmetlenségét kihasználva, az előre bemutatott valódi pénzt – pár valódi bankjegy kivételével – hamisra cserélték. A pénz átadását követően, az ügylet során eljáró vietnámiak intézkedtek az 50 bitcoin átutalása felől, majd miután ez teljesült, a felek távoztak a helyszínről.

A vádlott és társa az ügylet során, a hamis pénz átadásával összesen 4613 darab, 100 euró címletű hamis pénzt hozott forgalomba, több mint 155 000 000 forintnak megfelelő névleges összértékben. Az elkövetők által forgalomba hozott bankjegyek

gyenge minőségű hamisítványok voltak.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő külföldi férfit különösen nagy értékű pénzre elkövetett pénzhamisítás bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását, valamint Magyarország területéről történő határozott idejű kiutasítást indítványoz a vádiratban. Társával szemben külön büntetőeljárás folyik.

Az ügyhöz kapcsolódó alábbi felvételen a felek közötti, közvetlenül a csereügyletet megelőző találkozó látható:

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×