eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 3. vasárnap Ferenc, Olívia
A mans shadow touches the shadow of a girl
Nyitókép: tzahiV/Getty Images

Újabb fordulat előtt a Madeleine McCann-ügy

Hamarosan szabadlábra kerülhet a 2007-ben Portugáliában eltűnt brit kislány, Madeleine McCann ügyének egyetlen gyanúsítottja.

A bíróság illetékesség hiányára hivatkozva elutasította, hogy a branunschweigi ügyészség pert indítson Christian B. ellen az ugyancsak Portugáliában történt, de a Madeleine McCann-ügytől független szexuális bűncselekmények miatt.

A férfi - akinek teljes nevét a személyiségi jogok védelméről rendelkező jogszabályok miatt nem használják a német sajtóban - így rövidesen szabadlábra kerülhet, mert kábítószer-kereskedelem és nemi erőszak miatt kiszabott szabadságvesztés büntetésének kétharmadát már letöltötte, a brit kislány ügyében pedig továbbra sincs elegendő bizonyíték ellene.

Az ügyészség még tavaly emelt vádat Christian B. ellen

öt szexuális bűncselekmény, köztük nemi erőszak miatt, amelyeket a hatóság szerint a férfi a 2000-2017-es időszakban követett el Portugáliában.

A braunschweigi tartományi bíróság illetékességét azzal indokolták, hogy 2017 végéig hivatalosan braunschweigi lakos volt.

A bíróság arra hivatkozott, hogy a férfi a vizsgált időszakban Szász-Anhalt tartományban is élt - egy lakókocsiban -, és huzamosabb ideig Portugáliában tartózkodott, ezért nem illetékes az ügyben.

A 45 éves férfit 2020-ban gyanúsították meg Madeleine McCann meggyilkolásával. A nyomozást a szövetségi bűnügyi hivatal folytatja brit és portugál társszervekkel együttműködve. Az áldozat holttestét nem találták meg.

Christian B. visszaeső pedofil, többször elítélték már szexuális bűncselekmények,

köztük gyermekek szexuális bántalmazása miatt.

Madeleine McCann egy portugáliai üdülőhelyen, Praia da Luzban tűnt el 2007 májusában, néhány nappal negyedik születésnapja előtt. A német gyanúsított 1995 és 2007 között megszakításokkal a térségben, Algarve régióban élt, néhány évig éppen Praia da Luz és a következő nagyobb település, Lagos között lakott egy házban. Voltak alkalmi munkái, de főleg bűncselekményekből tartotta fenn magát, a többi között kábítószerrel kereskedett és betört szállodákba, apartmanokba.

Madeleine McCannt az eltűnése óta eltelt több mint másfél évtizedben Marokkótól Belgiumon, Svédországon, Kanadán és Dubajon át Ausztráliáig a világ szinte minden pontján látni vélték, de sehol nem akadtak a nyomára.

Címlapról ajánljuk
Nyilatkozatok - Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk
Labdarúgás, Eb-2024 - sorsolás után

Nyilatkozatok - "Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk"

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint "abszolút van keresnivalónk", de nem szabad elkiabálni semmit. Marco Rossi szerint Svájc, Skócia és Magyarország hármasa közül bármelyik bármelyiket megverheti a továbbjutó helyekért zajló küzdelemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×