eur:
394.86
usd:
370.64
bux:
65219.85
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Fotó: wikipédia

Félt a szüleitől a hármas miatt, csaknem megölte tanárát a győri diák

Az igazságügyi szakértő szerint a szülők elvárásai miatt szurkálhatta meg tanárát egy győri diák három évvel ezelőtt. Október 3-án hoznak ítéletet az ügyében.

Sajnálom azt a lelki és a testi fájdalmat, amit a tanárnőnek okoztam – mondta az a ma már 20 éves fiatalember, aki 2019-ben életveszélyesen megszurkálta középiskolai tanárát. Az egykori diák az utolsó szó jogán beszélhetett a győri bíróságon.

A tárgyalásokon kiderült, hogy a szülők magas elvárása miatt került olyan helyzetbe a fiú, hogy képes lett volna végezni a pedagógussal. Legalábbis ezt állapította meg a szakértő – számolt be az ügyről a kisalfold.hu.

A támadás 2019. december 5-én történt. Az akkor 17 éves fiú a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Technikumban a fizikaórán 26 osztálytársa előtt többször megszúrta tanárnőjét, mert az 3-ast adott neki.

A matematika- és fizikaszakos pedagógus életveszélyes sérülést szenvedett.

A fiatalember jelenleg is bűnügyi felügyelet alatt áll. Az elmúlt három évben azonban több tantárgyból előrehozott érettségit tett, mert szeretne továbbtanulni egyetemen. Mérnök-informatikus akar lenni.

A két és fél éve tartó tárgyalássorozat végén az ügyész is beszélt, szerinte a fiú meg akarta ölni a tanárát, csak a két osztálytársán múlt, hogy nem végzett a nővel.

A szakvéleményből az is kiderült, hogy

a tanárnőt három szúrás érte, az egyiktől vér- és légmellet is kapott.

A bíróság október 3-án hoz ítéletet, a fiatalember akár 15 évet is kaphat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×