eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: police.hu

Két kiemelt ellenőrzés: 55 autóst büntettek, három embert elfogtak a rendőrök

Ellenőrizték a buszsávokat és a villamosokat.

Kétnapos ellenőrzést tartottak a rendőrök a Budapesti Közlekedési Központtal (BKK) közösen a buszsávokban, ezalatt 55 bírságot szabtak ki - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). Az ellenőrzésen az autóbuszsáv használatával összefüggő jogsértések miatt 48 helyszíni bírságot alkalmaztak, hét járművezető pedig közigazgatási bírságot kapott.

A rendőrök többi között a buszsávban közlekedés miatt 39 esetben, a buszsávban és a kerékpársávon várakozás miatt egy-egy alkalommal, ötször a záróvonal átlépése, egy alkalommal vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata, egyszer pedig fólia szabálytalan használata miatt szabtak ki helyszíni bírságot.

Tilos jelzésen áthaladás miatt hét esetben közigazgatási bírságot alkalmaztak.

A BRFK és a BKK együttműködésének keretében a 28-as, 28/A, és 62-es villamos​ vonalát, a szerelvényeket, a megállókat és azok környékét ellenőrizték a rendőrök május 4-én.

Az akció során a rendőrök elfogtak egy román állampolgárt, aki ellen hazájában gazdasági bűncselekmény elkövetése miatt európai elfogatóparancsot adtak ki, egy másik férfit kábítószer birtoklása miatt, és egy szabálysértés elkövetése miatt körözött nőt. Helyszíni bírságot hat esetben köztisztasági szabálysértés miatt, egyszer közterületi alkoholfogyasztásért, három alkalommal pedig szabálytalan gyalogosokkal szemben szabtak ki. Egy férfit koldulás szabálysértés miatt állítottak elő - közölte a rendőrség.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×