eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nikola Gruevszki volt  macedón miniszterelnök a macedón fellebbviteli bíróságra érkezik Szkopjéban 2018. október 5-én. A bíróság megerősítette a Gruevszki ellen hivatali visszaélés miatt kiszabott kétéves börtönbüntetést. A politikust májusban ítélte el egy szkopjei bíróság amiatt, hogy miniszterelnökként befolyást gyakorolt egy páncélozott Mercedes beszerzésére kiírt pályázat kimenetelére, és a győztesnek kihirdetett autókereskedő utólag jutalékot fizetett neki, illetve ő maga személyes használatra is igénybe vette a luxusautót.
Nyitókép: MTI/EPA/Georgi Licovszki

7 év börtönt kapott Nikola Gruevszki - nem jogerős

A volt észak-macedón miniszterelnök jelenleg menekültstátuszt élvez Magyarországon.

A Balkan Insightra hivatkozva a Telex azt írja, sikkasztás miatt hét év börtönre ítélték Szkopjéban Nikola Gruevszki volt észak-macedón miniszterelnököt, aki jelenleg Magyarországon menekültstátuszt élvez. Az ítélet nem jogerős.

Korábban is volt ellene ítélet, ez most egy másik bírósági ügy.

Gruevszkit azzal vádolták, hogy 1,3 millió eurót sikkasztott az általa vezetett kormánypárthoz (VMRO DPMNE) érkezett adományokból. A pénzt 2012 októberétől 2013 szeptemberéig egy Belize-ben bejegyzett offshore cég segítségével vonzó építési telkek megvásárlására fordította Szkopjéban és Krusevóban.

Gruevszkit öt társával együtt állították (volna) bíróság elé.

A 2006 és 2016 között kormányfő Nikola Gruevszki bukását egy lehallgatási botrány okozta. 2018-ban menekült Magyarországra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×