INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 23. péntek
Bence

autós üldözés

szerelmi háromszög

emberölés kísérlete

gödöllő

Kis híján halálos autós üldözés Pest megyében

Kis híján halálos autós üldözés Pest megyében

Infostart

A Pest Megyei Főügyészség aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki kocsijával üldözte haragosát Gödöllőn. A hajsza közben a sértett járműve egy árokba sodródott, felborult, ő maga pedig életveszélyesen megsérült.

A bűnügy vádlottja és a sértett gödöllői férfi egymás rokonai.

Egy szerelmi háromszög miatt 2017 februárjában megromlott közöttük a kapcsolat.

Ettől kezdődően a vádlott telefonon és interneten gyakran megfenyegette a sértettet, és azt követelte tőle, hogy több millió forintot fizessen neki kártérítésként. Mivel a sértett nem fizetett, a vádlott többször megfenyegette, hogy megöli.

2017 szeptemberében a sértett Gödöllőn egy személygépkocsival közlekedve ügyeket intézett. Ugyanebben az időben a vádlott szintén autóval haladt a városban.

Amikor a vádlott észrevette a sértettet, üldözőbe vette.

A hajsza során mindkét jármű 90-100 km/h sebességgel haladt Gödöllő belterületén. A Szabadság úton a vádlott utolérte a sértett autóját.

A záróvonalon balra áthaladva a személygépkocsijával a sértett gépkocsija bal hátsó sarkának ütközött. A sértett járműve az ütközést követően megpördült, az út melletti árokba fordult, és a tetejére állt.

Az ütközés következtében a sértett kiesett az ülésből, eszméletét vesztette. Egy járókelő értesítette a mentőket és a rendőrséget. A sértett férfit a mentők életveszélyes állapotban szállították a kórházba, ahol életmentő műtétet végeztek el rajta.

A baleset után a vádlott továbbhajtott, nem győződött meg arról, hogy a haragosa megsérült-e. Egy házhoz ment, ahol az autója rendszámát leszerelték, majd elszökött.

A nyomozó hatóság elfogatóparancsot bocsátott ki vele szemben, azonban a férfi másnap jelentkezett a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon.

A Pest Megyei Főügyészség aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja a férfit - olvasható az ügyészségi honlapon.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018