eur:
392.51
usd:
366.12
bux:
66839.2
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Fegyveres fogolyszökés: elkallódhatott az információ, hogy nincs töltény a pisztolyban

Lapinformációk szerint a tárgyalóteremből megugró Sz. Károly lábán menet közben egyszerűen meglazult a bilincs.

Egyre több részlet lát napvilágot a Fővárosi Törvényszékről történt múlt pénteki fogolyszökéssel kapcsolatban. A pénteki Blikk írt arról, hogy az autós üldözés végén meglőtt, tököli rabkórházban lábadozó férfi már vallomást is tett, és beismerte a rá rótt bűncselekményeket.

Most a hvg.hu újabb információk birtokába jutott. A lap úgy tudja, a férfit a tárgyalóteremben egy biztonsági felügyelő – egy idősebb nevelőtiszt – kísérte, aki a bíró kérésére vette le Sz. Károlyról a kézbilincset, a lábbilincs és a vezetőszár rajta maradt.

A 35 éves férfi azt a pillanatot használta ki, amikor a fegyőr odalépett a bíróhoz, hogy aláírja a tárgyalásról szóló papírokat. Ekkor kezdtek dulakodni, a fogoly pedig megszerezte a fegyvert és megugrott, menet közben pedig meglazult a lábán a bilincs.

A kísérőtiszt viszont meg tudta nyomni még a tárkioldó gombot, vagyis

a rab egy használhatatlan fegyverrel menekült tovább.

Az egyelőre rejtély, hogy a kiesett tárat miért nem vette észre senki, és a fegyver hatástalanságáról szóló információt továbbították-e az Sz. Károlyt üldöző rendőröknek. Azt sem lehetett viszont tudni akkor - és most sem -, hogy a dulakodás közben esetleg csőre töltötte-e a pisztolyt az őr, ez esetben ugyanis maradt egy golyó a pisztolyban.

Terdik Tamás budapesti rendőrfőkapitány Kékfénynek adott nyilatkozata mindenesetre arra utal, nem volt golyó a pisztolyban - nem mellékes, hogy emberölési kísérlettel nem is vádolták meg Sz. Károlyt.

Múlt péntek óta egyébként nem lehet levenni a bilincset a rabról tárgyaláskor.

Szemtanúk arról beszéltek, Sz. Károly tekintete "teljesen őrült volt", a férfi "úgy nézett ki, mint aki nem tudja, mit csinál".

A Fővárosi Törvényszék friss közleményében azt írja, nem kapott arra vonatkozó tájékoztatást és a tárgyaláson sem merült fel arra utaló körülmény, hogy a vádlott "nem alacsony szintű biztonsági kockázati besorolású személy".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 15:12
×
×
×
×