eur:
393.84
usd:
367.93
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A 2016. szeptember 24-ei Teréz körúti robbantás vádlottja az ellene előre kitervelten, aljas indokból, több ember és hivatalos személy sérelmére több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt indult per második tárgyalási napján a Fővárosi Törvényszéken 2018. február 5-én.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Elkészült a furán viselkedő Teréz körúti robbantó elmeorvosi vizsgálata

Beszámítható a Teréz körúti robbantással vádolt P. László az elmeorvosi szakértői vizsgálat szerint.

A 24.hu értesülései szerint P. László édesapja megkapta az elmeorvosi vizsgálat eredményét, és az áll benne, hogy a fia normális, beszámítható. P. László ehhez képest meglehetősen furcsán viselkedett az első februári tárgyalási napon, unatkozott, és lefeküdt aludni a vádlottak padjára, mert nem tud eleget pihenni az előzetesben. Édesapja szerint valamilyen gyógyszeres befolyás alatt volt, azért viselkedett így.

Az elmeorvosi szakvélemény szerint viszont normális a 2016 szeptemberében elkövetett Teréz körúti merénylettel vádolt férfi.

"Normális ember valóban kiáll magáért és védekezik. De ő ilyen visszahúzódóbb típus volt már gyereknek is. Magam sem értem, mit miért tesz. Az elmeorvosi szakértő vizsgálat eredményének azonban örülök. Főleg, hogy a legutóbbi szakértői vizsgálatok közül a magasságot és mozgást kielemző antropológus és videós igazságügyi szakértői vizsgálatok is azt mutatják, hogy

nem a fiam az a sapkás férfi, aki látható a rendőrségi videókon.

A szakértők megállapították, hogy a felvételeken látható férfi közel tíz centiméterrel alacsonyabb, mint a fiam. Kérvényeztük a fiam szabadlábra helyezését. A bíró a hónap végére dönti el, hogy az új fejlemények tükrében jóváhagyja-e. Ha nem is bocsátják szabadon, remélem, hogy legalább házi őrizetbe kerül" - mondta az apa, hozzátéve, hogy fia is bízik abban, hogy hazaengedik.

A genetikai szakértők a robbanás helyszínén talált táskamaradványokon és vezetékdarabokon is megtalálták P. László DNS-ét. A legutóbbi bírósági tárgyalás során felmerült, hogy ráhelyezhette-e valaki más a bűnjelekre a DNS-mintákat, de szakértő szerint ezt csak nagyon problémásan lehetne megoldani. P. László édesapja azonban másképp látja a dolgot.

"A DNS-maradványok egy része a fiamé, a többi körülbelül ötven viszont nem tudni, hogy kié. Az is fura, hogy a fiam DNS-mintái miért vannak a helyszínrajzon egy vonalban.

Nem kell szakértőnek lenni ahhoz, hogy az ember megállapítsa, hogy egy ekkora robbanás szétszórja a nyomokat"

- mondta az apa, aki hozzátette, nemcsak azért védi a fiát, mert az apja, hanem azért is, mert meg van róla győződve, hogy nem ő robbantott.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Ismét mozgolódik a magán-nyugdíjpénztári piac, a meglévő négy szolgáltató száma lefeleződik: nyártól már csak a Budapest és a Horizont Magánnyugdíjpénztár marad. A számok azt mutatják, hogy magasabb összegre lett jogosult a megmaradt 51 ezer pénztári tag, mint az a több mint 3 millió, aki 13 éve a kilépés mellett döntött. Csakhogy a maradóknak is választaniuk kell, ha elérik a nyugdíjkorhatárt, és úgy tűnik, hacsak nem haladja meg jelentősen a pénztári járadék összege az állami nyugdíjat, érdemesebb inkább a visszalépés mellett dönteni. Mutatunk egy hüvelykujjszabályt, ami segíthet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×