eur:
393.08
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
A 2016. szeptember 24-ei Teréz körúti robbantás vádlottja az ellene előre kitervelten, aljas indokból, több ember és hivatalos személy sérelmére több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt indult per második tárgyalási napján a Fővárosi Törvényszéken 2018. február 5-én.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Fordulat a Teréz körúti robbantó ügyében

A Fővárosi Törvényszék a Teréz körúti robbantás miatt indult büntetőügy hétfői tárgyalásán a vádlott kérésére úgy rendelkezett, hogy a továbbiakban a távollétében folytatja az eljárást.

A törvényszék közleményében felidézte, a vádlott már a március 5-i tárgyaláson is zavarta annak menetét azzal, hogy fáradtságra hivatkozva lefeküdt a vádlottak padjára, majd pedig a földre. A hétfői tárgyaláson ez megismétlődött, és amikor a bíróság elrendelte, hogy a jelen lévő büntetés-végrehajtási őrök fogják közre a vádlottat, levetette magát a földre, majd amikor arra kényszerítették, hogy üljön vissza a padra, ellenállt, ezért az őröknek le kellett fogniuk.

A bíróság kihívta a mentőket, de a vádlott nem hagyta, hogy megvizsgálják, a kiérkező mentőorvos azonban közölte, hogy a vádlott szándékos rendzavaró magatartást tanúsít. A vádlott ellehetetlenítette a tárgyalás folytatását, ezért visszavitték a büntetés-végrehajtási intézetbe.

A tárgyalás délutáni szakaszában az ismételten előállított vádlott jelezte, hogy élni szeretne a büntetőeljárási törvény által biztosított lehetőséggel, és nem kíván részt venni a tárgyalásokon. A bíróság erre tekintettel a továbbiakban a vádlott távollétében folytatja az eljárást, de tájékoztatta arról, ha bármikor úgy dönt, hogy szeretne megjelenni, erre van lehetősége.

A következő tárgyalási nap március 26-án lesz.

A vád szerint a huszonéves fiatalember 2016. szeptember 24-én késő este Budapest VI. kerületében, a Teréz körúton egy általa készített és működésbe hozott pokolgéppel életveszélyesen megsebesített két arra haladó rendőrjárőrt. A robbantás célja az volt, hogy megszerezze fegyvereiket. A két rendőr életét csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

Az elkövető nem sokkal később e-mailt küldött a Belügyminisztériumnak, amelyben leírta, hogyan, miből készítette a bombát, és azt is jelezte, hogy lesznek követelései. Egy másik el nem küldött, de a számítógépén megtalált e-mailben pedig már újabb halálos kimenetelű robbantásokkal fenyegetve egymillió eurót követelt volna.

A fiatalembert a cselekmény után néhány héttel, 2016 októberében elfogták, azóta előzetes letartóztatásban van.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×