eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Izgalmas részletek a Sopronkőhidáról megszökött gyilkos elfogásáról

Izgalmas részletek a Sopronkőhidáról megszökött gyilkos elfogásáról

Egy temetőbe menekült a rendőrök elől az életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélt rab, aki a sopronkőhidai börtönből szökött meg, és végül önmagát ejtette csapdába.

A rablógyilkosságért életfogytiglani börtönre ítélt J. István a sopronkőhidai börtönön belül működő csomagolóműhelyben dolgozott, kihasználta őrei figyelmetlenségét, felugrott egy teherautó csomagterébe, s ott elrejtőzött. A kocsival egészen Sopronig utazott, majd leugrott a mozgó teherautóról. A rendőrség azonban meglehetősen hamar a nyomára akadt.

A Bors megtudta: tíz órán át követték a férfi nyomait kutyával bozótos, fás területeken, és kertes házak között. Már éjjel volt, amikor J. István bemászott a Szent Mihály temetőbe, és a sírok között próbált meg rejtekhelyet találni. A rendőrök lámpákkal keresték a 37 éves férfit, de támadástól tartottak, mert az életfogytiglanos szökevénynek nem volt vesztenivalója. Végül azonban váratlan csapdába esett:

a temető végében áll egy emlékmű, ami négy méter mély szakadékban végződik, a rab belecsúszott, és a temetőt körülvevő rendőrök elfogták.

A büntetés-végrehajtás országos parancsnoka azonnal belső vizsgálatot indított és öt dolgozó szolgálati viszonyát felfüggesztette, de állítólag J. István nem játszott össze egyikükkel sem, egyszerűen figyelmetlenség, a szakmai protokoll be nem tartása vezetett az ideig-óráig sikeres szökéshez.

J. István két társával 2012 októberében különös kegyetlenséggel végzett egy kisnánai 78 éves asszonnyal. A férfi egy rúddal összeverte, majd brutálisan megtaposta az asszonyt, aki a helyszínen elvérzett. 

A szökött rabot elfogása után visszaszállították a sopronkőhidai fegyházba, elkülönítőbe kerül, három évvel hosszabbítják meg életfogytiglani büntetését, ezért legkorábban 25 év múlva vizsgálhatják meg, hogy feltételes szabadlábra kerülhet-e.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×