INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Magyarok térítették el egy amerikai cég nagy értékű utalásait

Infostart / InfoRádió
Nem érkezett meg Dél-Koreába az Amerikából indított utalás.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós- és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya nyomozást folytat különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt F. A. 43 éves, A. J. G. 47 éves budapesti, valamint L. L. G. 44 éves budaörsi lakosok ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy az Amerikai Egyesült Államok területén bejegyzett cég egy dél-koreai cégnek kívánt nagyobb összeget átutalni, azonban ezt az utalást ismeretlen tettesek eltérítették, és az utalás egy magyarországi cég számlájára érkezett.

Az utalt összegből F. A. - aki egy magyarországi cég egyik ügyvezetője - 2015. szeptember 21-én négy alkalommal három különböző bankfiókban több tízezer eurót, és több millió forintot készpénzben vett fel, illetve több mint ezer euró összegű átutalást is kezdeményezett A. J. G. bankszámlájára.

F. A. 2015. szeptember 22-én három különböző bankfiókban további több ezer euró értékben pénztári kifizetéseket is kezdeményezett.

A férfi 2015. szeptember 21-én bejelentette, hogy egy magyarországi bankfiókban 2015. szeptember 23-án nagyobb összegű készpénzt kíván felvenni. F. A. a fenti napon meg is jelent a bankfiókban, ahol azonban a pénz felvételére már nem került sor, mert a nyomozók elfogták.

Az elfogás helyszínén végrehajtott elsődleges adatgyűjtés és elszámoltatás alapján a nyomozók beazonosították A. J. G.-t is, akit egy bevásárlóközpont parkolójában fogtak el. Az intézkedés során az A. J. G. által használt személygépkocsi csomagtartójából előkerült egy bőrtáska, amelyben több ezer euró és több, mint egymillió forint volt. A nyomozók megállapították, hogy ez a pénz az F. A. által, az előző napokban felvett bűncselekményből származó készpénz jelentős része - írja a police.hu.

Az eljárás során 2015. szeptember 24-én A. J. G. irodájában a rendőrök házkutatást tartottak, amely során további készpénzt, valamint számítástechnikai eszközöket és okiratokat foglaltak le.

A nyomozás során beszerzett adatok alapján a rendőrök még ugyanezen a napon a magyarországi cég másik ügyvezetőjét L. L. G.-t is előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

A gyanúsítottakat a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztés tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, amelyet az illetékes bíróság A. J. G. esetében 2015. szeptember 25-én elrendelt, társai szabadlábon védekeznek.

A címlapról ajánljuk