eur:
389.04
usd:
363.61
bux:
68161.5
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Műtét közben lőttek le egy beteget Venezuelában

Ismeretlen fegyveresek lelőttek egy műtőasztalon fekvő férfit vasárnap a venezuelai főváros egyik kórházában. A helyszínen agyonlőtték alig 18 éves öccsét is - közölte az ügyészség.

A 28 éves Edinson Balsát a tájékoztatás szerint éppen lőtt sebek miatt operálták, amikor az ismeretlenek berontottak a műtőbe, fegyverrel megfenyegették az orvoscsoport tagjait, majd agyonlőtték a beteget. Lelőtték Balsa kívül várakozó öccsét is, továbbá súlyosan megsebesítettek egy biztonsági őrt, aki feltehetően fel akarta tartóztatni őket.

Venezuelában nagyon magas a bűnözési arány. Hivatalos adatok szerint tavaly a fegyveres bűncselekmények 11 ezer emberéletet követeltek, de civil szervezetek szerint a halálos áldozatok száma ennél jóval magasabb, a 25 ezret is megközelítheti. Nicolás Maduro elnök tavaly országos programot indított a bűnözés csökkentésére, és ennek részeként járőröző katonák segítik a rendőrök munkáját.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×