eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Elásott emberek: Ausztriában fogtak el egy újabb gyanúsítottat

Újabb gyanúsítottat fogtak el a csepeli erdőben elásott emberek ügyéhez kapcsolódó gyilkossági ügyben szerdán; a férfit a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) tájékoztatása szerint Ausztriában, Bécsben fogták el.

Az NNI közleménye szerint az osztrák hatóságokkal együttműködve fogták el B. Zsolt 32 éves magyar állampolgárt, a férfi megalapozottan gyanúsítható annak a diósdi férfinak a megölésével, amely bűntettel B. Dragan szerb és Cs. János magyar állampolgárt már meggyanúsította az NNI.

Az újabb gyanúsítással háromra emelkedett azoknak a száma, akiket az ügyben emberöléssel gyanúsít a rendőrség.

Az eljárásban a Nemzeti Nyomozó Iroda augusztus közepén azt közölte: három ügyben vizsgálódnak, valamennyi a Csepel-sziget egy bizonyos területéhez kapcsolódik. "Személy elleni erőszakos bűncselekményekről van szó, és személyi összefüggés is van köztük, ugyanakkor egyelőre külön ügyként kezelik azokat" - mondta akkor Deme Tamás őrnagy.

Az első eljárás egy rablás, amelynek három gyanúsítottja van, a második az augusztus 11-én kihantolt négy holttest ügye, a harmadik pedig egy diósdi férfi meggyilkolása, a holttestét még nem találták meg. Ebben az emberölési ügyben, egy diósdi férfi egy évvel ezelőtti meggyilkolásával gyanúsították meg Cs. Jánost és B. Dragan 38 éves szerb állampolgárt. Õt az NNI tájékoztatása szerint ujjlenyomat alapján sikerült azonosítani.

Blic: a gyanúsítottat Szerbiában már többször elítélték

Bácsföldvári (Backo Gradiste) illetőségű az a szeb férfi, akit a magyar rendőrség a csepeli gyilkosságsorozat egyik elkövetőjeként őrizetbe vett. A Blic című belgrádi lap szerdai közlése szerint a 38 éves Dragan Bajicot Szerbiában már többször elítélték különböző bűncselekmények miatt.

"A szerb állampolgárságú Dragan Bajic a vizsgálat során, amelybe az FBI is bekapcsolódott, azt állította magáról, hogy macedón nemzetiségű, és egy 39 éves Aleksandar Mencev nevére szóló eredeti dokumentumot találtak nála. Fennáll a gyanú, hogy Bajic három álnevet használt" - olvasható a Blic internetes portálján.

Bajicot azzal gyanúsítják, hogy egy magyarországi házaspárral együttműködve a Csepel-szigeten kirabolt, majd élve eltemetett több embert. "A szörnyű bűncselekmény augusztus 11-én derült ki, amikor egy 31 éves romániai férfinak, akit Dragan Bajic és tettestársai kifosztottak, majd élve eltemettek, sikerült kiásnia magát, és elmenekült a helyszínről" - írja a Blic.

Az újság megszólaltatta a gyanúsított lánytestvérét, aki a vajdasági Bácsföldváron él.

"Dragant utoljára hét évvel ezelőtt láttam, a nagybecskereki börtönben. Nem sokkal később megszökött a börtönből, és azóta se nem láttuk, se nem hallottunk róla" - mondta a Blic munkatársának Nadica Bajic, akinek arról sem volt tudomása, hogy bátyját mivel gyanúsítják.

"Közülünk senki, a szülők sem tudják, mi van Dragannal. Ezért nem tudok többet mondani erről" - tette hozzá a nő, aki Dragan szűkebb családjának tagjaival együtt él Bácsföldváron.

Dragan Bajic viselt dolgairól Szerbiában vastag dossziéval rendelkezik a rendőrség. Tízegynéhány alkalommal elítélték már okirat hamisítás, autólopás, rablás és egyéb bűncselekmények miatt - írta a belgrádi Blic.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 16:40
×
×
×
×