eur:
392.8
usd:
363.66
bux:
65938.65
2024. február 29. csütörtök Elemér
Budapest, 2022. március 8. Az Unicredit Bank Hungary Zrt., az Unicredit páneurópai kereskedelmi bankcsoport tagjának egyik fiókja a belvárosi Ferenciek terén. MTVA/Bizományosi: Róka László
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

8,8 milliárd forintot zároltak egy magyar férfi bankszámláján

Bankszámlája 8,8 milliárd forintos mínuszban van – ezt tapasztalta Fehér Tibor, aki amúgy csak simán utalni szeretett volna.

A Blikk számolt be annak a férfinak az esetéről, akinek a számláját zárolta a bankja. Fehér Tibor azt mesélte és egyben mutatta a lapnak, hogy bankszámlája 8,8 milliárd forintos mínuszban van. Elmondása szerint „három hónappal ezelőtt nyitotta a számlát, amin nem volt nagy forgalom, havonta 200 ezer forint érkezett rendszeresen egy cégtől, illetve két átutalás magánszemélyektől. Összesen 1,1 millió forint volt rajta, amikor két héttel ezelőtt egy átutalást akart intézni”.

Akkor derült ki, hogy zárolták a számláját. Amikor bement egy fiókba, akkor mondták meg neki, hogy számlája 8 887 777 260,63 forintos mínuszban van. Szóban annyit közöltek vele, hogy „valószínűleg valamilyen technikai hiba történt”, de a számlájáról még nem került le a terhelés.

Állítólag hiába kérdezte a pénzintézetet, konkrét határidőt nem tudtak mondani arra, hogy milyen gyorsan vizsgálják ki az esetét.

A Unicredit Bank a konkrét ügyről a sajtónak nem nyilatkozik, egy bankszakember szerint, ha így igaz a történet, akkor azonnal a „bankfelügyelethez, vagyis a Magyar Nemzeti Bankhoz érdemes fordulni, személyesen jelezve a problémát”.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.01. péntek, 18:00
Kandrács Csaba
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×