eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Elhunyt a közkedvelt magyar sorozatszínész

83 éves korában elhunyt a Jóban Rosszban és a Família Kft. szereplője, Cs. Németh Lajos.

A szinhaz.online számolt be elsőként a gyászról. Részletesen leírják Cs. Németh Lajos pályafutását.

A Karcagon született színész 1962-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Pályafutása során olyan színházak foglalkoztatták, mint a debreceni Csokonai Színház, a Madách Színház, a Budapesti Kamaraszínház és a Turay Ida Színház.

Számos filmben feltűnt, egyik legismertebb alakítása Keleti Márton A tizedes meg a többiek (1965) című alkotásához fűződik, amelyben Grisát, a sebesült orosz katonát játszotta.

Szinkronszínészként egy ország ismeri hangját a külföldi sikersorozatokból, mozifilmekből, hiszen több mint 2200 szinkronszerepet tudhatott magáénak. A Jóbarátokban Jack Gellert (Monica és Ross apja), az X-aktákban a Cigarettázó Férfit, a Miért éppen Alaszka? című sorozatban a kocsmatulajdonos Hollingot szinkronizálta. Neve

a legfiatalabbaknak valószínűleg a Harry Potter-filmek Remus Lupinjáról, vagy a Dragon Ball-rajzfilmek Dermesztőjéről ugorhat be.

A művészt 2013-ban Aase-díjjal jutalmazták a színházi előadásokban megformált epizódszerepeiért.

Számos tévéfilmben is láthattuk, így többek közt a Borsban és a Família Kft.-ben. Több mint tíz évig tagja maradt a Jóban Rosszban csapatának.

Feleségével, Tóth Judit színésznővel 60 évig voltak házasok és két gyermekük született.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×