eur:
393.52
usd:
368.04
bux:
66552.25
2024. április 25. csütörtök Márk
Beatrix yorki hercegnő és jegyese, Edoardo Mapelli Mozzi érkezik Jean-Christophe Napoléon Bonaparte hercegnek, I. Napóleon francia császár 33 éves leszármazottjának és menyasszonyának, a 31 éves Olympia Arco-Zinneberg grófnőnek az esküvőjére az Invalidusok házának Szent Lajos-templomába Párizsban 2019. október 19-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

Titokban férjhez ment a brit uralkodó unokája

Beatrix hercegnő esküvőjét eredetileg májusra tervezték, de a koronavírus-járvány miatt új időpont nyilvános kijelölése nélkül elhalasztották.

A windsori királyi rezidencián, szűk családi körben tartott pénteki ceremóniát az udvar előre nem jelentette be.

Beatrix hercegnőt - András yorki hercegnek, a brit uralkodó harmadik gyermekének elsőszülött leányát, II. Erzsébet királynő 31 esztendős unokáját - tavaly szeptemberben jegyezte el Edoardo Mapelli Mozzi 37 éves olasz ingatlanmágnás. A Buckingham-palota - a királynő londoni hivatala - közölte, hogy a szűk körű pénteki esküvőn jelen volt a 94 esztendős uralkodó és századik életévében járó férje, Fülöp edinburghi herceg.

A palota szóvivője hangsúlyozta, hogy a ceremónián maradéktalanul érvényesítették a kormány által a járvány megfékezésére életbe léptetett intézkedéseket. A március 23-án bevezetett nagy-britanniai korlátozások értelmében a legutóbbi ideig esküvőket, keresztelőket és egyéb ceremoniális társadalmi rendezvényeket sem lehet tartani, és ez alól a királyi család sem volt kivétel. Az esküvők tilalmát a járvány jelentős enyhülése nyomán a brit kormány július 4-én feloldotta, de előírta, hogy a ceremóniákon legfeljebb harminc meghívott vendég vehet részt.

Beatrix húga, a 28 esztendős Eugénia hercegnő 2018 októberében ment férjhez a szintén polgári származású 33 éves Jack Brooksbankhez. Brooksbanknek saját borkereskedő cége van, emellett ő az Oscar-díjas hollywoodi sztár, George Clooney és barátai alapította - a Diageo brit szeszesitalgyártó óriás által két éve egymilliárd dollárért felvásárolt - Casamigos tequilacég globális márkanagykövete.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×