INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 21. szerda
Hajna, Sámuel

busz

lopás

ittas vezetés

Váratlan részletek a buszt elkötő lányok sztorjából

Váratlan részletek a buszt elkötő lányok sztorjából

Infostart

A menetrend szerinti járatot egy buli után vitte el három fiatal lány a Csongrád megyei Sándorfalva buszvégállomásáról.

Futótűzként terjedt el annak a három fiatal lánynak az esete, akik két hete elkötöttek egy csuklós buszt a Csongrád megyei Sándorfalva buszvégállomásáról.

A lányok egyike a buszállomás épületében volt takarítónő. A tizen- és huszonéves fiatalok egy közeli szórakozóhelyen buliztak, és amikor hazafelé tartottak, akkor jutott eszükbe, hogy ellopják a buszt. Nem volt nehéz dolguk, mert az éjszakára magára hagyott járműben volt az indítókulcs.

A tanyavilágon át - részben betonozatlan utakon - Szegedig furikáztak, majd visszamentek Sándorfalvára. Úgy tudni, nekimentek út közben egy táblának és megsérült a busz oldala is.

– Sajnos igaz, tényleg ittasan ültem a volán mögé, de nem voltam részeg – mondta a Borsnak a buszt vezető Csilla, akinek egyébként van jogosítványa.

– Miután elindultunk, felhívtuk a sofőrt, akit ismertünk, hogy elvittük a buszt. Aztán találkoztunk vele Szegeden, de ő egy szóval sem mondta, hogy szálljunk le. Kocsival kísért minket vissza Sándorfalvára, végig én vezettem. Aztán rendőrt hí­vott, hogy magát mentse – emlékezett vissza a lány, aki korábban az elkötött buszt is üzemeltető közlekedési társaságnál, a Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt.-nél (DAKK) dolgozott.

A busztársaságt az ügyben feljelentést tett és belső vizsgálatot is indított. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság jármű önkényes elvétele miatt indított eljárást

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018