eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Váratlan részletek a buszt elkötő lányok sztorjából

A menetrend szerinti járatot egy buli után vitte el három fiatal lány a Csongrád megyei Sándorfalva buszvégállomásáról.

Futótűzként terjedt el annak a három fiatal lánynak az esete, akik két hete elkötöttek egy csuklós buszt a Csongrád megyei Sándorfalva buszvégállomásáról.

A lányok egyike a buszállomás épületében volt takarítónő. A tizen- és huszonéves fiatalok egy közeli szórakozóhelyen buliztak, és amikor hazafelé tartottak, akkor jutott eszükbe, hogy ellopják a buszt. Nem volt nehéz dolguk, mert az éjszakára magára hagyott járműben volt az indítókulcs.

A tanyavilágon át - részben betonozatlan utakon - Szegedig furikáztak, majd visszamentek Sándorfalvára. Úgy tudni, nekimentek út közben egy táblának és megsérült a busz oldala is.

– Sajnos igaz, tényleg ittasan ültem a volán mögé, de nem voltam részeg – mondta a Borsnak a buszt vezető Csilla, akinek egyébként van jogosítványa.

– Miután elindultunk, felhívtuk a sofőrt, akit ismertünk, hogy elvittük a buszt. Aztán találkoztunk vele Szegeden, de ő egy szóval sem mondta, hogy szálljunk le. Kocsival kísért minket vissza Sándorfalvára, végig én vezettem. Aztán rendőrt hí­vott, hogy magát mentse – emlékezett vissza a lány, aki korábban az elkötött buszt is üzemeltető közlekedési társaságnál, a Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt.-nél (DAKK) dolgozott.

A busztársaságt az ügyben feljelentést tett és belső vizsgálatot is indított. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság jármű önkényes elvétele miatt indított eljárást

Címlapról ajánljuk
Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×