eur:
393.98
usd:
369.56
bux:
65477.41
2024. április 23. kedd Béla

Fiatal lányok loptak el egy menetrend szerinti buszt Sándorfalván

A csuklós busszal Szegedre is eljutotta, végül Sándorfalván kapták el őket a rendőrök.

Fiatal lányok loptak el egy menetrend szerinti autóbuszt a sándorfalvai buszvégállomásról két héttel ezelőtt egy hétvégi éjszaka. A delmagyar.hu információi szerint hárman voltak, egyikük a buszállomás épületében volt takarítónő. A tizen- és huszonéves fiatalok egy közeli szórakozóhelyen buliztak, és amikor hazafelé tartottak, akkor jutott eszükbe, hogy ellopják a buszt.

Nem volt nehéz dolguk, mert az éjszakára magára hagyott járműben volt az indítókulcs. A csuklós busszal Homokpuszta felé indultak, ahol letértek az aszfaltról, és rátértek a tanyavilágba vezető útra, aminek csak az eleje betonozott, nagyjából két kilométeren. Azután egy dűlőúton mentek tovább, ahonnan visszaértek Sándorfalvára. Szegedre is bementek, ahol egészen a Mars térig jutottak.

A többórás buszozás Sándorfalván ért véget, ahová a szegedi kitérő után hazatértek a lányok. Ott már a rendőrök várták őket. A rendőrség jármű önkényes elvétele miatt indított eljárást két fiatal nő ellen, aki heccből vitte el a buszt. Tudták, hogyan kell kinyitni és beindítani. Miközben a járművel közlekedtek, nekimentek egy közlekedési táblának, és akkor a busz oldala is megsérült.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×