eur:
394.4
usd:
370.12
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Gyümölcsért ennyit még nem fizettek

 Japánban minden évben aranyáron kelnek el a szezon kezdetén tartott árveréseken az első és legjobb, kifogástalan minőségű gyümölcsök.

Rekordáron, félmillió jenért (1,3 millió forintért) kelt el egy pár mangó hétfőn Mijazaki prefektúrában a szezon első piaci árverésén.

A vagyont érő mangók, a Taijo no Tamago (Nap tojása) elnevezésű helyi mangómárka termékei a Mijazaki Mezőgazdasági Szövetség szerint

azért különlegesek, mert egyenként legalább 350 grammot nyomnak, rendkívül magas a cukortartalmuk és a héjuk nagyobb része halványpiros színű.

Az aukció hétfőn reggel 7 órakor kezdődött, nagy tömeg kísérte figyelemmel. A mangókért a rekordárat egy helyi nagykereskedelmi vállalat fizette ki, amely egy fukuokai áruházban fogja eladni.

Japánban minden évben aranyáron kelnek el a szezon kezdetén tartott árveréseken az első és legjobb, kifogástalan minőségű gyümölcsök. Az abszolút rekordot két kantalup dinnye tartja, amelyre 2008-ban 2,5 millió jent (5,8 millió forintot) áldozott egy vevő.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×