eur:
395.91
usd:
366.9
bux:
65670.44
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Párizs, 2018. május 29.Fucsovics Márton a kanadai Vasek Pospisil ellen játszik a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének első fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2018. május 29-én. (MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)
Nyitókép: GUILLAUME HORCAJUELO

Mediációval rendeznék a teniszklasszisokkal kialakult konfliktust

A Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) úgy döntött, hogy az Országos Mediációs Egyesület (OME) bevonását kéri két klasszisával, Fucsovics Mártonnal és Babos Tímeával kialakult vitájában.

Fucsovics Márton múlt héten a Facebookon arról panaszkodott, hogy a szövetség nem veszi komolyan a kéréseit, ami a szövetségi kapitány személyével és a játékosok Davis Kupa-szereplésének honorálásával kapcsolatos, ezért valószínűleg nem lép pályára szeptember 14–16. között a csehek elleni DK-meccsen. Babos Tímea pedig kiállt sporttársa mellett.

„Az érdekvitára koncentrálunk, a felvetett kérdésekre megoldásokat próbálunk találni. Fontos, hogy a tárgyalások alatt szigorú titoktartás kötelezi az érintetteket. Ha megszületik a megállapodás, akkor azt a felek szerződésben rögzítik, és ehhez tartaniuk is kell magukat” – idézi dr. Gulyás Kálmánt, az OME elnökét a Bors. A szakértő hozzátette: a konfliktus rendezésére 40 nap áll rendelkezésre, ha addig nem valósul meg, sikertelen volt az eljárás.

A mediátor elérhetőségét elküldték a két sportolóknak, két napon belül fel kell venniük vele a kapcsolatot, ha élni kívánnak a segítségével.

A tárgyalások a nyilvánosság kizárásával zajlanának – mondta Tamás Krisztina, az MTSZ kommunikációs igazgatója, akit a két játékos azonos menedzsmentje szeretne eltávolíttatni a szövetségből, mert a férje sértő bejegyzést közölt Babos Facebook-oldalán.

A lap tudomása szerint a konfliktusrendezéssel a szövetség Fucsovics érdekeit védené, mert a játékos hajlana a csehek elleni szereplésre, ám a tanácsadói akadályozzák őt ebben. Mások szerint viszont a szövetség csak el akarja hallgattatni a játékosokat, akik a mediá­ciós folyamatba valószínűleg nem vágnak bele, mert eddig is éppen a személyes kommunikációt hiányolták.

Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×