eur:
393.77
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Monterrey, 2018. április 6.Babos Tímea a brit Naomi Broady ellen játszik a monterreyi keménypályás női tenisztorna egyesében 2018. április 5-én. (MTI/EPA/Miguel Sierra)
Nyitókép: MIGUEL SIERRA

Tovább dagad a teniszbotrány

Babos Tímea és Sávolt Attila is reagált a Magyar Tenisz Szövetség szerdai közleményére.

A Babos Tímea Facebook-oldalán megjelent közleményben megemlítik, hogy a szövetség a játékos eredményeit sem jól sorolta fel.

„Timi edzéseit, versenyprogramját, menedzselését a kezdetektől 2013-ig bezáróan édesapja, Babos Csaba végezte (menedzselését részben a mai napig), a Szövetségtől függetlenül. Ez idő alatt Babos Csabát a Szövetség semmilyen szakmai továbbképzésben nem részesítette, ezeket saját pénzén, önerőből végezte” - írják, hozzátéve, hogy az anyagi támogatás a játékos költségvetésének elenyésző részét tette ki.

Megemlítik, hogy Babos Tímea hét év alatt 45 milliós támogatásban részesült, ám a játékos eredményeinek is köszönhetően a szövetség idén 4-4,5 milliárd forintos állami támogatást kapott.

Kitérnek arra is, hogy a Fed Kupa alatt a szövetség nem kötött biztosítást a játékosra, vagyis sérülés esetén jelentős anyagi kár érhette volna.

„A 7 év alatti, 45 millió forintos támogatásból Timi számlákkal bizonyíthatóan 645 millió forintot költött el edzői bérekre, utazásra, étkezésre, szállásra, felkészülésre, egészségügyi ellátásra. Az MTSZ által nyújtott támogatás Timi költségvetésének 14%, az összes többit Timi saját keresetéből finanszírozta” - olvasható Babos Tímea oldalán.

"Két napja büszke voltam. Most csalódott és szomorú" - kezdi közleményét a másik érintett, Fucsovics Márton.Írása több ponton megegyezik Baboséval, és válaszol az MTSZ közleményére, több pontban cáfolva annak állításait.

"Egészen 2015. végéig a felkészülés, a versenyeztetés és minden egyéb költséget, több mint százmilliós értékben a menedzsere biztosította, a Szövetség ezen nélkülözhetetlen kiadásokhoz kevesebb mint 5 százalékban járult hozzá" - írja.

Emellett többek között azt állítják,

  • Fucsovics Mártonnak soha nem volt semmilyen anyagi követelése a szövetséggel szemben.
  • Fucsovics Mártonnak nem volt és ma sincs írásos szerződése a szövetséggel.
  • Fucsovics Márton az elmúlt 9 évben minden alkalommal a Szövetség, a válogatott rendelkezésére állt.
  • Fucsovics Márton az elmúlt 3 évben bármilyen anyagi ellenszolgáltatás nélkül adta az arcát és egyéb marketingkommunikációs jogait minden szövetségi eseményhez, annak népszerűsítéséhez, a szövetségi szponzorok kiszolgálásához.

Hozzáteszik, az MTSZ a tavalyi oroszok elleni és az idei belgiumi Davis-kupa-találkozóért összesen 285.940 dollárt (80 millió forintot) kapott az ITF-től, amiből 88.880 dollár hivatalosan a játékosok pénzdíja, ám - mint írják - ebből az összegből a szövetség egyetlen forintot nem fizetett ki az eredményt elért sportolóknak, bár erre a főtitkár többször ígéretet tett.

Nem sokkal később Sávolt Attila, Fucsovics Márton edzője is a közösségi oldalán üzent. Az MTSZ szerdán azt közölte, az együttműködés kezdetétől idén július 31-ig a támogatási rendszer keretében összesen 69 575 000 forintot Sávolt Attila rendelkezésére bocsátott. Az edző szerint ugyanakkor 38 millió forintot kapott, félrevezető magasabb összegről beszélni.

„Az egész ügy kirobbanásának az egyik legfőbb oka, hogy Richter Attila, a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára, egójától vezérelve bosszúhadjáratot indított ellenem és Marci ellen, mert Marci megmondta neki, hogy azt szeretné, ha egyedül Joó György folytatná menedzselését” - írja Sávolt Attila.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×