eur:
393.77
usd:
365
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Drámai részletek a magyar hegymászó tragédiájáról

Holtan találtak egy 27 éves magyar túrázót az ausztriai Rax hegységben

A férfit két bécsi ápolónő fedezte fel hétfőn, akik a Preinerwandsteig hegyre tartottak. A magyar túrázó is ezt a szakaszt próbálta megmászni, ám 1700 méteren egy omladékos árokba zuhant és meghalt. Az ápolónők azonnal megkezdték az újraélesztést.

"45 percen keresztül küzdöttek érte, mindhiába – közölte a Blikk-kel Roland Berger, a niederösterreichi rendőrség sajtóreferense. – A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett a fején, a törzsén, valamint a lábán, hogy azok a halálát okozták."

Azonnal segítséget hívtak, de

a rossz időjárási viszonyok miatt félbe kellett szakítani a helikopteres mentést.

Végül öt óra alatt tizenhét hegyimentő érkezett a helyszínre, de a férfi életét már nem tudták megmenteni.

"Feltételezhetően egy egyedül járó hegymászó volt. Ez komoly rizikófaktor: tipikus baleseti forrás, hiszen ha valaki egyedül indul el egy ilyen veszélyes túrára, nincs vele senki, aki a bajban segíteni tudna rajta" – mondta a lapnak Bácskai Gusztáv, a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség tagja.

Hozzátette: a férfi egy úgynevezett vasalt úton haladhatott, a meredek, sziklás terepeken ugyanis speciális, vasból készült biztosítékokat építenek be a sziklafalba.

Az ügyben még nyomoznak a kinti hatóságok, azt ugyanis egyelőre nem tudják, hogy miként zuhanhatott az árokba a magyar férfi.

A Bors szerint a 27 éves férfi a negyedik magyar idén, aki hegymászás közben életét vesztette.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×