eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Drogelvonóra küldték a pitont

Elvonóra szállítottak egy Sydney környéki börtön állatrehabilitációs központjába egy pitont, amelyet egy rendőrségi akció során találtak egy kábítószerbarlangban.

Az ausztrál igazságügyi minisztérium kedden közölte, hogy a piton hat hétre került egy új-dél-walesi börtönbe, amelyben elítéltek gondoskodnak a rászoruló állatokról.

Az óriáskígyót a börtön vadállatok számára létrehozott gondozóközpontjában detoxikálták és ápolják.

A rehabilitációt felügyelő Ian Mitchell szerint a piton szervezetébe metamfetamin vagy jég (kristályos metamfetamin) jutott be a bőrén keresztül, és időbe telik, amíg felgyógyul.

"Ki kell várni, amíg a drog eltűnik a szervezetéből, de pár hónap alatt már sikerült megnyugtatnunk, és most már ismét rendesen táplálkozik" - mondta Mitchell.

A Sydney közelében fekvő Windsorban létrehozott állatgondozó központban a biztonsági szempontból erre alkalmas rabok rehabilitációja keretében működik a program, amelynek résztvevői etetik és gondozzák, enyhébb betegségek estén pedig ápolják is a hüllőket.

A program részvevői úgy érezhetik, hogy felelősek valamiért, és fontos munkát végeznek, ami segíthet nekik a szabadulásuk utáni beilleszkedésben - magyarázta a program egyik irányítója.

Az elmúlt évben 40 kígyót, 15 gyíkot és öt teknőst gondoztak a rabok. A gyógyult állatokat a központ átadja az illetékes állatvédelmi hatóságoknak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×