eur:
395.07
usd:
365.52
bux:
65379.62
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Tudja, hogyan lesz mindig gyönyörű az orchideája?

A Magyar Orchidea Társaság tavaszi, március 9-től 12-ig tartó, a Vajdahunyadvárban rendezett kiállításán a látogatók választ kaphatnak a növények lakásban tartásával kapcsolatos kérdéseikre.

A társaság közleménye szerint az orchideák az elmúlt néhány évben az egyik legnépszerűbb szobanövénnyé váltak, mert tartásuk egyszerű, könnyen és hosszú ideig virágoznak, a virágaik színesek, látványosak. Otthoni gondozásuk nem nehéz, de több figyelmet igényel mint egy átlagos szobanövény.

A szakértők például azt tanácsolják, hogy az orchideákat érdemes olyan helyre tenni, ahol legalább naponta 2-3 órán át éri őket fény, locsolni télen 7-10 naponta, nyáron pedig hetente kétszer érdemes.

Cserepük alatt nem jó ha víz van, az ültetőanyagnak azonban mindig nedvesnek kell lennie. Legalább kétévente érdemes az orchideát átültetni speciális ültetőanyagba és új cserépbe, illetve ideális, ha a nappali és az éjszakai hőmérséklet között néhány fokos különbség van, mert ez megindítja a virágszárak fejlődését.

Az orchideák számára fontos a légmozgás a levelek körül, de nem szeretik a huzatos helyeket, kedvelik továbbá a párás levegőt, ezért fontos, hogy legyen körülöttük néhány szobanövény vagy egy szobai párásító készülék.

A kiállításon számos egyéb ötlettel is várják a látogatókat a bel- és külföldi kereskedők, akiknek hatalmas orchidea-választékából vásárolhatnak is az érdeklődők.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×