eur:
394.06
usd:
365.63
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Győrfi: Még nem tudni, milyen súlyos a tömegbalesetben megsérültek állapota

Négy ember a helyszínen meghalt, tizenhárom sérültet vittek kórházba az M43-as autópályán, a Csanádpalota-Nagylak határátkelőhely közelében szerda reggel történt tömegbaleset helyszínéről - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője. A Digi24 román televízió öt áldozatról tesz említést.

Győrfi Pál elmondta: a helyszínre Csongrád és Békés megyéből érkeztek mentőegységek, összesen tíz mentőkocsival látták el a sérülteket. Négy embernél már csak a halál beálltát tudták megállapítani a mentők.

A helyszínről összesen tizenhárom embert vittek kórházba. Közülük tízen Szegedre, hárman a makói kórházba kerültek. Hogy mennyire súlyosak a sérüléseik, azt a kórházi vizsgálatok állapítják majd meg - mondta Győrfi Pál, hozzátéve: voltak akiknél csonttörés, illetve belső sérülés gyanúja is fennállt, de voltak akik vélhetően zúzódásokkal megúszták a balesetet.

Az M43-as autópályán hét jármű ütközött össze a sűrű ködben szerda reggel. A mentés órákon át tartott.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint, a baleset 7.30 körül történt az M43-as autópályán a határtól 1 kilométerre. Az elsődleges adatok szerint két román kamion, két kisteherautó, egy román busz és két bolgár kisteherautó ütközött össze. A balesetben négyen meghaltak, tizenegyen megsérültek.

A magyar hatóságok felvették a kapcsolatot a román és bolgár konzulátusokkal. A busz olyan utasaiért, akik nem sérültek meg a balesetben, mentesítő járat érkezett, amely rendőri felvezetéssel, a nagylaki közúti határátkelőn keresztül tovább szállította őket - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

A Digi24 román hírtelevízió azt közölte: Aradról három rohammentőt és három mentőautót küldtek a helyszínre. A televízió úgy tudja, öten vesztették életüket a tömegbalesetben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×