eur:
388.99
usd:
360.7
bux:
68067.61
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Lebukott Ferihegyen a kokainnyelő drogfutárnő

13 millió forint értékű kokainnal a gyomrában próbált meg bejutni az országba egy venezuelai nő, akit a NAV pénzügyőrei feltartóztattak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren tudatta a NAV:

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren egy Zürichen keresztül Sao Paulóból érkező venezuelai állampolgárt ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei. Az utas a zöld folyosón jelentkezett belépésre, azaz nem jelentett be semmilyen árut vámkezelésre. A vámosok azonban megállították, majd átvizsgálták a kézi poggyászát, valamint a ruházatát is. A vámvizsgálatkor a nő nagyon együttműködő volt, azonban a pénzügyőröknek feltűnt, hogy az utas nagyon izzad és remeg, így feltételezték, hogy kábítószernyelővel van dolguk.

A NAV munkatársai úgy döntöttek, hogy indokolt a CT vizsgálat elvégzése, ezért kórházba szállították a venezuelai hölgyet, ahol a röntgenvizsgálat alátámasztotta a vámosok gyanúját. Az utas gyomrában összesen 76 kapszulában 673 gramm kokain volt. A kábítószer feketepiaci értéke meghaladja a 13 millió forintot.

A 26 éves nő ellen a pénzügyőrök feljelentést tettek a rendőrségen kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×