INFORÁDIÓ
2022. augusztus 10. szerda
Lőrinc

gyorsétterem

firenze

olaszország

mcdonalds

per

Perel a McDonald's, mert nem mehet Firenze főterére

InfoRádió / MTI

A McDonald's amerikai gyorsétterem lánc 16 millió euró kártérítést követel Firenze városától, mert nem kapott engedélyt étterem nyitására a város történelmi központjában, a főtéren.

"Teljes mértékben egyetértünk azzal, hogy meg kell védeni a olasz városok történelmi központjának kulturális és művészeti örökségét" - írja a McDonald's közleménye -, "a magánvállalkozások szabad kezdeményezését korlátozó diszkriminatív rendelkezéseket azonban elfogadhatatlannak tartjuk".

Firenze történelmi központjának főtere, a Piazza del Duomo az UNESCO Világörökség része.

Firenze városa a lakossági nyomásnak engedve új rendelkezéssel igyekszik megakadályozni a gyorséttermek terjedését a város történelmi központjában. A rendelkezés kimondja, hogy a védett körzetben az éttermek csak a városra és a környező régióra jellemző ételeket kínálhatnak.

Dario Nardello polgármester júniusban utasította el a McDonald's kérelmét. Döntését a múlt hónapban megerősítette a város történelmi örökségét felügyelő bizottság is.

"A McDonald'snak joga van kérelmet benyújtani, nekünk meg jogunk van azt elutasítani" - jelentette ki a polgármester a városi közgyűlésen. "Nincsenek előítéleteink, a McDonald's bárhol máshol nyithat üzletet a városban" - tette hozzá.

A McDonald's kilenc éttermet üzemeltet Firenzében, ebből négyet a főtértől ötpercnyi járásra. A gyorsétterem-láncnak Olaszországban 540 üzlete van.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018