eur:
393.83
usd:
365.5
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Folytatódik a változékony idő - még fagy is jöhet

A következő napokban folytatódik a változékony, kissé hűvös idő. A leghidegebb órákban helyenként fagy is lehet, többfelé várható eső, zápor, a hét második felében viszont ismét több napsütésre, 20 Celsius-fok körüli melegre lehet készülni - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott, országos középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn és kedden több órára kisüt a nap, elszórtan alakul ki eső, zápor, esetleg zivatar. Hétfőn a leghidegebb órákban az Északi-középhegység völgyeiben gyenge fagy is lehet, talaj menti fagy több helyen várható, másutt 2-8 fok valószínű. Kedden a szélcsendes északkeleti és délnyugati tájakon többfelé lehet gyenge talaj menti fagy, másutt 0-8 fok lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn és kedden 14-18 fok között alakul.

Szerdán a sok napsütés mellett az ország északkeleti felében szórványosan, másutt csak néhol fordulhat elő zápor, esetleg zivatar. A minimumhőmérséklet 2-10 fok között alakul, a fagyzugokban gyenge talaj menti fagy is lehet. A maximumhőmérséklet 16-20 fok között valószínű.

Csütörtökön is több órára kisüt a nap. Főként a Dunántúlon alakul ki elszórtan zápor, zivatar. A leghidegebb órákban 6-11 fok lehet, nappal 17-22 fokig melegszik a levegő.

Pénteken és szombaton is több órára kisüt a nap, de elszórtan záporra, zivatarra is készülni kell. A legalacsonyabb hőmérséklet pénteken 8-13, szombaton 9-14 fok között valószínű. A nappali maximumok pénteken 19-23, szombaton 19-24 fok között alakulnak.

Vasárnap napos, csapadékmentes idő várható. A minimumhőmérséklet 9-14, a maximumhőmérséklet 19-24 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×