INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Ajándékokkal halmozták el az egyéves Charlotte hercegnőt

InfoRádió / MTI
Andersen meséitől mexikói ezüstcsörgőig terjed az az ajándéközön, amelynek Charlotte hercegnő, a brit uralkodó ötödik dédunokája örvendhet első születésnapján.

Charlotte - Vilmos herceg és hitvese, Katalin hercegnő másodszülött gyermeke - hétfőn töltötte be első életévét. A házaspár londoni otthona és hivatala, a Kensington-palota ebből az alkalomból közzétette azoknak az ajándékoknak a listáját, amelyekkel a brit királyi család legfiatalabb hercegnőjét 64 országból elhalmozták.

Az ajándékok listáján az első helyen szerepel az Andersen-kötet, amelyet David Cameron brit miniszterelnök és felesége, Samantha küldött Charlotte-nak.

Barack Obama amerikai elnök és felesége, Michelle egy kirakósjátékkal és egy plüsskutyával ajándékozta meg a hercegnőt, amikor minapi londoni látogatásuk idején felkeresték Vilmost és Katalint a Kensington-palotában. A játékkutya Obamáék Bo névre hallgató igazi kutyájának pontos mása.

Az amerikai elnöki házaspártól tavaly Charlotte bátyja, az idén hároméves György herceg - az Egyesült Királyság majdani uralkodója - is egy ugyanilyen plüsskutyát kapott, így legalábbis ezen a játékon a hercegi testvérpár valószínűleg nem fog összeveszni.

Enrique Pena Nieto mexikói elnök egy ezüstcsörgővel, Hszi Csin-ping kínai államfő pedig selyemből készült hagyományos kínai mesefigurákkal lepte meg az egyéves hercegnőt.

A Kensington-palota hangsúlyozta, hogy egyes ajándékokat a szülők jótékonysági szervezeteknek adományoztak.

A címlapról ajánljuk