INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Piros fehérneműk árasztják el Japánt a majom éve közeledtével

InfoRádió / MTI
Piros színű termékekkel árasztják el a piacot a japán fehérneműgyártók a 2016-os majom évére készülve, egy legenda szerint ugyanis az ember egészséges marad, ha az ilyen években pirosat visel a ruhái alatt.

A Gunze cég szeptemberben dobta piacra a majom éve alkalmából megálmodott szerencsehozó alsóneműit, és a vállalat illetékesei még a híres kiotói Kijomizudera templomba is ellátogattak, hogy imádkozzanak vásárlóik egészségéért és hosszú életéért.

A tizenkét évente egyszer kínálkozó üzleti lehetőséget megragadva a cég a selyemszerű textúrájáról ismert egyiptomi pamutból készítette el piros kollekcióját, amelyben a melltartók és bugyik mellett atlétatrikók, alsónadrágok és rövidnadrágok is sorakoznak. A termékek iránti kereslet a vártnál jóval nagyobb. Az év végi vásárlási roham előtt a vállalat ki is bővíti piros kínálatát.

Az ugyancsak fehérneműben utazó Wacoal cég szerint a piros színt Európában és Kínában is szerencsehozónak tartják, így a vállalat reményei szerint termékei a külföldi vásárlók körében is népszerűek lesznek. A legutóbbi majomévben, 2004-ben ez a cég a szokásosnál ötször több piros alsóneműt adott el.

A Wacoal 1236 nő bevonásával készített felmérése szerint a megkérdezettek jelentős része vélte úgy, hogy a piros alsónemű erőt ad viselőjének, és jó szerencsét hoz neki.

Az egyik oszakai nagyáruházban külön sarkot hoznak létre a piros alsóneműknek az év végi vásárlási láz idejére.

A címlapról ajánljuk