eur:
387.75
usd:
359.98
bux:
69201.95
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Hat hónapra börtönbe kerülhet - mert kiöntötte az ásványvizet

Börtönbüntetés fenyeget egy amerikai asszonyt, mert nem fizetett az ásványvízért, mi több, még ki is öntötte azt. Az asszony bűne miatt akár hat hónapra is rács mögé kerülhet.

Az adófizetők pénzének a pocsékolása - így minősítette a 39 éves Natalie Walters az eljárást, amelyet ellene indítottak. A bűne: nem fizetett az ásványvízért, amikor pedig figyelmeztették, erre, ki is öntötte azt a pultra a boise-i veteránkórházban.

A minnesotai nő rendszeresen hordja az apját a kórházba, és azt állítja: sehol nincs kiírva a büfében, hogy kell, és ha ige, akkor mennyit fizetni, ha újra akarja tölteni valaki a poharat az automatából. Mint mondta, általában 1-1,5 dollár szokott lenni a cech.

Augusztus 20-án viszont 3,80 dollárt kért tőle a pénztáros, ami szóváltáshoz vezetett - ennek a lezárásaként öntötte ki az asszony a pohár tartalmát a pultra. Tettéért a bíróság elé akarja citálni az ügyész, amelynek hivatala az október 8-ai meghallgatás előtt nem volt hajlandó kommentálni az ügyet.

Címlapról ajánljuk

Átalakul Vlagyimir Putyin kormánya, távozik a védelmi miniszter

Támogatásukról biztosították az orosz parlament szakbizottságai vasárnap az orosz miniszterelnök-helyettesi és miniszteri posztokra jelölt tisztségviselőket. Később kiderült, milyen jelentős cseréket hajt végre az orosz elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×