eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

13 éves, 55-ös lába van - nézze meg!

Még csak tizenhárom éves, de már nem találnak neki megfelelő méretű cipőt. Az angol fiú 55-ös lába miatt kénytelen kihagyni a focimeccseket. Magassága sem utolsó, nemrég vettek neki dupla ágyat.

A tizenhárom éves Ollie Abbott csak a partvonalon kívülről figyelheti, ahogy a társai fociznak. Nem mintha sérült lenne, vagy a tornatanár kizárta volna a játékból, hanem mert édesanyja képtelen a lábméretének megfelelő méretű cipőt keríteni neki.

A fiú lába ugyanis karácsony óta öt mérettel nőtt meg, most így az angol méretezés szerint 17-es lába van, ami az itthon is használt mértékegységek szerint körülbelül az 55-ösnek felel meg. De karácsony előtt sem lehetett egyszerű lábbelit keríteni a fiatalembernek, mivel a 12-es angol méret is 48-as lábat jelent idehaza.

Ollie egyébként pici koraszülöttként jött a világra, de azóta sem mutatja jelét annak, hogy megállna a növésben. Magassága sem utolsó, jelenleg 189 centi.

Szülei már internetet böngészik, hogy ha máshogy nem, akkor az Egyesült Államokból kerítsenek focicipőt a fiuknak, mivel sima lábbeli még csak-csak akad az angliai boltokban, de ilyet már képtelenség vásárolni.

A cipőn túl más problémákkal is szembe kellett néznie a családnak. Épp most rendeltek például neki dupla ágyat.

A kellemetlenségeket leszámítva Ollie egyébként élvezi, hogy nem ugyanolyan, mint társai. Kérdés persze, miért nem játszhat hagyományos cipőben.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×