eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Öt gyerekholttestet találtak a borzalmak házában

Legalább öt gyerek maradványait találták meg abban a Jersey szigeti otthonban, ahol február óta tart a kutatás a bántalmazás áldozatai után. Az elhunyt gyerekek 4 és 11 év közöttiek voltak.

A rendőrség legalább öt gyermek holttestének maradványait találta meg a Jersey szigetén álló Haut de la Garenne gyermekotthonban, nem valószínű azonban, hogy megkezdődik a nyomozás a gyilkosságok ügyében, mert nem lehet megállapítani, mikor haltak meg az áldozatok.

Az egykori otthonban, ahol rendszeresen kínozták, és szexuálisan bántalmazták a gyerekeket, a rendőrök eddig 65 tejfogat és száznál több csontot találtak. Eddig száz egykori bentlakó vallotta azt, hogy bántalmazták az otthonban az 1960-as évek és 1986 között.

A fogakról bizton állítják a rendőrségi szakértők, hogy azokat a gyerekek halála után húzták ki. A csontdarabok közül eddig kettőt azonosítottak: az egyik egy gyerek lábából, a másik pedig a fülből való.

A rendőrök azt is bizonyítani tudják, hogy a csontokat és a fogakat megpróbálták elégetni, méghozzá valamikor az 1960-as évek végén, az 1970-es évek elején.

Bár a megtalált maradványok ügyében nem tudnak gyilkossági nyomozást indítani, olyan bizonyítékok vannak, amelyek "alapvetően megerősítik" a bántalmazás vádját - hangsúlyozta a vizsgálatot vezető Lenny Harper.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×