eur:
401.04
usd:
366.98
bux:
74553.99
2024. október 14. hétfő Helén

"Bárki fel tud darabolni egy embert"

A börtönben szeretne meghalni egy ausztrál férfi, mert úgy érzi, a rácsok mögött nagyobb biztonságban van, mint a kinti világban. A most 76 éves Peter John Howard azért ül, mert megölte és feldarabolta édesanyját, később pedig a szomszédjával is végzett.

Először édesanyját, tizenkét évvel később pedig "erőszakosan barátságos" szomszédját ölte meg Peter John Howard, aki azt reméli, élete végéig börtönben maradhat. Az idős férfi utóbbi tettéért kapott büntetését tölti, anyja meggyilkolását pedig csak most ismerte be.

A victoriai legfelsőbb bíróság előtt Howard elmondta: nem érez bűnbánatot, sosem volt álmatlan éjszakája azért, mert végzett a két asszonnyal, ráadásul semmi kedve otthagyni a börtönt, ami az otthona lett.

"Nincsenek rokonaim, barátaim vagy családom. Itt bizonyos fokig biztonságban vagyok, kényelmesek ének, társaságom is van. Hozzászoktam a gondolathoz, hogy a börtönben élem le a hátralévő éveimet" - mondta a férfi, aki önmagát képviseli a bíróság előtt.

Peter John Howard azt is elárulta Betty King bírónőnek, hogy nem volt nehéz feldarabolnia az édesanyját - akit előbb megpróbált gyógyszerrel megmérgezni, majd, amikor ez a terve csődöt mondott, egy lefűrészelt csövű puskával lelőtte, még 1990 januárjában.

"Jól csináltam, nem volt kupi vagy ilyesmi. Bárki fel tud darabolni egy embert" - magyarázta a férfi, aki anyja darabjait becsomagolta és egy szemeteskukába dobta. Az idős asszony holtteste sosem került elő, fia azonban még még nyolc éven át felvette a nyugdíját.

Peter John Howard végül 2002-ben bukott le, amikor megelégelte "agresszívan barátságos" szomszédja, Olive Maas társaságát, akihez betört és halálra szurkálta. Tettéért húsz évet kapott, az ítéletet 86 éves korában vizsgálhatják először felül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×