eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

"A szado-mazochista orgia a magánélet része"

Megnyerte a bulvárlap ellen indított perét Max Mosley autó- és motorsport vezető Londonban. A News of the World bulvárlap titkos felvételeket tett közzé egy orgiáról, amely azt sugallta, hogy Mosley náci szimpatizáns volt. A FIA főnöke úgy döntött, hogy a szexuális ízlését érintő kínos kérdések ellenére pert indít - és ezt most meg is nyerte, 60 ezer fontos kártérítéssel együtt.

Nagy-Britannia többmilliós közönséget vonzó, legolvasottabb lapja a vasárnapi News of the World, amely nemrég a következő szalagcímmel jelent meg "A Forma-1-es főnök beteges náci orgiája 5 örömlánnyal".

Mosley a 30-as évek brit fasiszta vezetőjének, Sir Oswald Mosleynak a fia, így szórakoztató vasárnapi olvasmánynak tűnt a film. A News of the World a köz számára fontos információnak tartotta, hogy beszámoljon a 68-éves üzletember készülő orgiájáról, és ezért lefizette az öt résztvevő prostituált egyikét, hogy rejtett kamerát vigyen be magával.

A felvételekből derült ki aztán, hogy szado-mazochista orgia idején a "szereplők" egy része rabruhát, más részük pedig uniformist viselt, és német szavak is elhangzottak. A lap ezek után publikálta a náci orgiáról szóló sztorit.

A csütörtöki döntés után Max Mosley nyilatkozatot adott ki, amelyben közölte: reméli, hogy az ítélet gátat vet a jövőben az újságírás eme "privát szférát sértő" és szennyes válfajának.

A bíró állást foglalt a náci szimpátia kérdésében is, és közölte: erre nem talált bizonyítékot, és Mosley nem túlzott, amikor azt mondta, hogy a cikk "tönkretette az életét". Mosley megjegyezte: a bulvárlap a náci vonallal akarta igazolni privátszférája megsértését. "Kitalálták a lehető legsértőbb címet, és nem konzultáltak velem előzetesen, nehogy jogi úton megakadályozzam a publikációt" - mondta.

Vita a sajtószabadságról és a híres emberek magánéletéről

Az ügy komoly vitát váltott ki Nagy-Britanniában a sajtószabadságról és a híres emberek magánéletének szentségéről. Érdekes módon azonban a fontos kérdés leggyakrabban a bulvárlapok tevékenysége kapcsán merül fel. Így például, hogy szabad volt-e publikálni Naomi Campell modellről azokat a képeket, amelyek egy elvonó intézetnél készültek, vagy egy terrorista szervezkedéssel vádolt imámról azokat a felvételek, amelyek azt mutatják, hogy szabadlábra helyezése után egy boltban vásárol.

Egyes publicisták attól tartanak, hogy ezek után tilos lesz a gyakran képmutatással vádolt nagy sztárokról lerántani a leplet.

A per során Mosley nem próbálta leplezni szexuális ízlését, és egyes kommentátorok megjegyezték: ez azt jelenti, hogy a prűdnek tartott brit társadalom már nem lepődik meg a zaftos történeten. Az eljárás során az is kiderült, hogy a News of the World főszerkesztőjét is egyszer titokban lefilmezték egy szerelmi légyott során.

Mosley közölte: a 60 ezer font kártérítést egy alapítvány javára utalja át.

Címlapról ajánljuk

Fagypont és 20 fok közötti kanyarok: időjárás a jövő héten

Kedden ugyan elszórtan előfordulhat eső, zápor, de alapvetően csendes, őszi idő várható a jövő héten több-kevesebb napsütéssel és 20 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel. A hét második felében a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken fagypont köré is hűlhet a levegő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Hol vegyek most lakást, hogy igazán jól járjak?

Hol vegyek most lakást, hogy igazán jól járjak?

Az élénkülő lakáspiaci kereslet közepette legfrissebb Hangulatfelmérésünkben arról is kérdeztük a szakértőket, hogy véleményük szerint az ország mely részein, milyen típusú lakások lehetnek az átlagnál keresettebbek az előttünk álló évben. Összesen 10 szakértő mondta el, milyen típusú és elhelyezkedésű lakóingatlanok iránt lehet az átlagosnál erősebb a kereslet, többen azt is megindokolva, hogy miért.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×