eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Szadomazo parti - náci egyenruhák nélkül?

Ugyan részt vett egy német börtönt "színre vivő" szadomazo partin a Nemzetközi Automobil Szövetség, a FIA elnöke, azonban a bíróság előtt kijelentése szerint senki nem viselt azon náci egyenruhát. Max Mosley, a brit fasiszta mozgalom vezetőjének, Hitler barátjának 68 éves fiát bizalmi szavazással is megerősítették pozíciójában.

Azzal vádolta meg Max Mosley-t, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökét márciusban a londoni News of the World című lap, hogy náci jelmezekben játszott szexuális szerepjátékot több prostituálttal.

A 68 éves elnök találkájáról még egy rejtett kamerával fölvett videót is közzé tettek az újság honlapján. Max Mosley-t többen is lemondásra szólították fel a Forma-1-et is felügyelő szervezet vezetéséről.

Június végén azonban bizalmi szavazással megerősítették posztján az elnököt, aki így negyedik ciklusa mandátumának lejártáig, 2009 októberéig hivatalában maradhat.

A brit közvélemény azért is viseltet különös érzékenységgel az ügy iránt, mert Max Mosley az egykori brit fasiszta mozgalom vezetőjének, Hitler barátjának, Oswald Mosley-nak a fia.

Az elnök ügyvédje, James Price azt nyilatkozta: ezen a tárgyaláson nincs helye az Oswald Mosley szerepéről szóló vitának. Az apa bűnét nem kérhetjük számon a fián - tette hozzá.

Egész életemben üldöz a szüleim emléke, az utolsó dolog, amit szeretnék, hogy még szexuális életem kapcsán is erre emlékeztessenek - mondta Max Mosley. Hétfői tárgyalásán azt is kijelentette: Nem sok kevéssé erotikus dolgot tudok elképzelni, mint a náci szerepjátékot. Azt azonban elismerte, hogy szadomazo "időtöltésben" vett részt.

Az ügyvéd szerint a lap az olvasók szórakoztatása érdekében megszegte Max Mosley személyiségi jogait. A lap szerint ugyanakkor olvasóinak joga van tudni, mivel múlatja idejét egy közszereplő.

Mosley a tárgyaláson elmondta: 5000 dollárt fizetett a partiért, amin ugyan egy német börtönt "vittek színre", de náci egyenruhák nélkül. Még csak utalás sem volt ilyesmire - jelentette ki.

Max Mosley és ügyvédje kemény büntetést kért a lapra, hogy annak elmenjen a kedve a hasonló történetek közzétételétől. Tom Crone, a News of the World jogásza viszont úgy vélekedik: az eset rámutat arra, hogy a személyiségi jogok túlságos védelme következtében a hatalom birtokosai elhallgathatnak fontos információkat, és korlátozhatják a szabad véleménynyilvánítás szabadságát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×