eur:
401.58
usd:
367.12
bux:
74227.91
2024. október 11. péntek Brigitta

Megölték, mert rosszkor volt rossz helyen

Egy szerencsétlen félreértés miatt ért halálos ütés egy 57 éves brit férfit egy szupermarketben. Kevin Tripp arra várt, hogy fizethessen, ám egy másik sorban álló nő barátja megütötte. Az áldozat a kórházban belehalt a fejsérülésbe.

Egy, a kassza előtt sorban álló nő dühösen hívta párját, hogy intézkedjen, mert egy férfi eléje tolakodott. Amikor a barát megérkezett, rátámadott az első emberre, akit meglátott - így írták le a Colliers Wood-i Sainsbury üzletben történteket a szemtanúk.

A férfi az 57 éves Kevin Tripp fejére sújtott le, aki az ütéstől a kőpadlóra zuhant, és a becsapódástól súlyosan megsérült a koponyája. A mérnökként dolgozó áldozatot kórházba vitték, de hamarosan kómába esett, és még a támadás napján meghalt.

Kevin Tripp rosszkor volt rossz helyen: a méltatlankodó nő barátjának nem őt, hanem egy nála jóval fiatalabb fiút kellett volna helyre tennie, aki valóban betolakodott a sorban állók elé.

Az áldozatot mindenki csendes, rendes embernek ismerte a környéken. Jó ismerőse volt a terület parlamenti képviselőjének Siobhain McDonagh-nak is, akit megdöbbentettek a történtek. "Kevin kedves, visszahúzódó ember volt, sosem került volna erőszakos szituációba" - emlékezett vissza a politikus.

"Egészen hihetetlen, hogy egy olyan üzletben, ahol hetente emberek ezrei fordulnak meg, ok nélkül történjen ilyesmi. Kevin több mint húsz éve az utcánkban lakott, a szüleim gyakran segítettek neki bevásárolni, mert krónikus fáradtságtól szenvedett" - tette hozzá Siobhain McDonagh.

A politikus nyilatkozatában kikelt az elharapódzó erőszak ellen is. "Ez tágabb értelemben az elfogadható viselkedésről szól, legyen az utcai erőszak vagy az utakon tomboló agresszió. Itt az ideje, hogy felelősséget vállaljunk a tetteinkért. Az effajta viselkedés felháborító" - hangsúlyozta a képviselő.

A brit sajtó szinte már naponta számol be a fővárosban elkövetett elképesztő gyilkosságokról: legutóbb egy 15 éves lány, Arsema Dawit összeszurkált holttestét találták meg annak a háznak a liftjében, ahol lakott, Kevin Tripp halála pedig egy újabb név a londoni áldozatok egyre bővülő listáján.

A férfi halálának ügyében vádat emeltek a gyanúsított, a 37 éves Tony Virasami ellen. A tárgyalás időpontját szeptember közepére tűzte ki a bíróság. A rendőröknek addig talán többet is sikerül kihúzniuk Virasamiból a nevén és a lakcímén kívül.

Címlapról ajánljuk
Van egy érdekes záradék Jürgen Klopp Red Bull-szerződésében

Van egy érdekes záradék Jürgen Klopp Red Bull-szerződésében

Inkább megdöbbenést, mint megértést váltott ki a német szurkolók körében Jürgen Klopp hirtelen váltása: januártól a Red Bull osztrák energiaital-vállalatnál a nemzetközi futballhálózat stratégiai sportigazgatója lesz. Ugyanakkor nem kizárt, hogy mindez csak egy lépés "álmai állása" felé.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×