eur:
389.26
usd:
360.86
bux:
68450.36
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Vérfürdőt rendezett a belvárosban a késes ámokfutó - hat áldozat

Hat ember meghalt a Tokió belvárosában vasárnap elkövetett késes ámokfutásban. Az elektronikus és video-játéktermeiről ismert Akihabara városrész forgalmas utcáin rendezett vérfürdőben a dühöngő ámokfutó még legalább 17 embert megkéselt.

A Kyodo japán hírügynökség legfrissebb jelentése szerint hat ember meghalt a Tokió belvárosában vasárnap elkövetett késes ámokfutásban.

Az elektronikus és video-játéktermeiről ismert Akihabara városrész forgalmas utcáin ebédidőben rendezett vérfürdőben az ámokfutó összesen 19 embert sebesített meg harci késével.

A rendőrségnek sikerült elfognia a 25 éves ámokfutót, aki gengszternek mondta magát. Borzalmas tettének indítóoka egyelőre nem ismeretes. Szemtanúk szerint már azelőtt is dühöngött és üvöltözött az utcán, hogy előrántotta volna kését.

Televíziós beszámolók szerint 17 mentőautó érkezett a helyszínre, s az amúgy bevásárlóktól zsúfolt környék forgalma teljesen megbénult a japán főváros központjában.

Mijake Tosijuki, a tokiói tűzoltóság egyik szóvivője szerint a megkéselt áldozatok közül ötnek a szíve azonnal leállt, halálukat azonban nem tudta megerősíteni. Az NHK televízió legutóbb három áldozat halálát erősítette meg, köztük egy 19, illetve egy 74 éves férfiét.

Japánban az utóbbi években az erőszakos bűncselekmények elterjedésével párhuzamosan megszaporodott a korábban ritkaság számba menő késeléses támadások száma is. Az egyik legsúlyosabb ilyen eset 2001-ben történt, amikor egy elmebeteg férfi berontott egy általános iskolába, és nyolc gyermeket halálra késelt. A tettest 2004-ben kivégezték.

Címlapról ajánljuk
Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ugrik az OTP!

Ugrik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában délutánra már határozott pluszban vannak a tőzsdék és Amerikáabn is folytatódhat az emelkedés. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telik a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×