eur:
387.28
usd:
357.13
bux:
68051.96
2024. május 23. csütörtök Dezső

Méregdrága sportautót tört össze a Forma-1-es sztár apja - nézze meg!

Méregdrága, kölcsönkapott autót tört össze a Forma-1-ben versenyző Lewis Hamilton édesapja. Anthony Hamilton egy 101 millió forintot érő Porsche Carrera GT-vel rombolta le egy családi ház kertjét.

Kétségtelen, hogy Lewis Hamilton tehetséges autóversenyző, az azonban biztos, hogy képességeit nem az édesapjától örökölte: Anthony Hamilton szerdán alaposan összetört egy gyönyörű, bivalyerős és méregdrága autót, egy Porsche Carrera GT-t.

Miközben Tewinben autókázott, a Forma-1-es sztár édesapja valahogyan elvesztette irányítását a sportkocsi fölött, és egy füves sávot felszántva, a sövényt letarolva egy családi ház kertjébe hajtott. Kiderült ráadásul, hogy a járgány nem is az övé, csak kölcsönkapta.

Majdnem harminc éve, hogy utoljára balesetem volt, és persze akkor kellett újra megtörténnie, amikor más autóját vezettem. Még szerencse, hogy nem sérült meg senki, csak az autó meg a sövény ment tönkre - méltatlankodott Anthony Hamilton.

Most már a McLaren versenyzőjének édesapja is tudja, mennyire nehéz is kordában tartani egy olyan autót, mint a Porsche. A sportkocsit korábban tesztelte Jeremy Clarkson, a Top Gear című brit autós tévéműsor vezetője is, aki azt mondta róla: az volt az egyik leggyorsabb autó, amit valaha vezetett, és olyan vadság lakik benne, ami szinte leírhatatlan.

Az évek során ültem már néhány nagyon gyors gépben, de egyik sem tudott felkészíteni arra a nyaktörő, a léprepesztő erőrobbanásra, ami előtört az autóból, amint beletapostam a gázba. Még 280-as sebességnél sem hagyta el magát, és egyáltalán nem éreztem, hogy küzdene a menetszéllel, csak még több volt az erő, a gyorsulás, a sebesség és az elképesztő motorhang - áradozott Jeremy Clarkson.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.23. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Növeli részesedését a Hankook a a Hanon Systemsben

Növeli részesedését a Hankook a a Hanon Systemsben

A Hankook & Company vállalatcsoport növeli részesedését a világ második legnagyobb autó hő- és energiaszabályozási technológiákkal foglalkozó cégében, a Hanon Systemsben. Az akvizíció, várhatóan még az idei év végéig befejeződik. A lépéstől a Hankook azt várja, hogy a cégcsoport a 30 legnagyobb koreai vállalat közé kerüljön - derült ki a vállalat közleményéből.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×