eur:
389.53
usd:
362.58
bux:
68013.45
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Saját anyjától kap petesejtet a tízéves kislány

Egy angol anya lefagyasztatta néhány petesejtjét, hogy a terméketlenséget okozó betegségben szenvedő, most 10 éves lányának esélyt adjon a teherbe esésre. A gond csak az, hogy a brit törvények szerint csupán 10 évig lehet fagyasztva tárolni a sejteket, így a kislánynak 18 éves kora előtt kell eldöntenie, hogy akar-e gyereket, vagy sem.

Nagy-Britanniában egy 10 éves kislány egy különleges genetikai betegségben, az úgynevezett Turner-szindrómában szenved, ami nagy valószínűség szerint terméketlenné teszi. Édesanyja azonban három évvel ezelőtt úgy döntött, hogy lefagyasztja petesejtjeit, amelyeket a lányának ad, és ezzel esélyt biztosít számára a teherbe esésre.

Csakhogy a brit törvények szerint mindössze tíz évig lehet tárolni a lefagyasztott petesejteket, amelyek sorsáról így a kislánynak kéne döntenie: akar-e 18 évesen, vagyis a tízéves határidő lejártakor teherbe esni - ha nem, akkor megsemmisítik azokat.

Az anya szerint képtelen a helyzet, mert azt várják majd el a lányától 18 éves kora előtt, hogy teherbe essen - de egyáltalán nem biztos, hogy addigra megtalálja élete párját, vagy hogy egyáltalán gyereket akar szülni.

Az anya azért döntött 2005-ben, hogy lefagyasztja petesejtjeit, mert így lányának nem kell idegen nőtől származó petét beültetni, vagy hosszú várólistára kerülni, ha teherbe akar esni.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×