eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A torkos róka éppen úgy járt, mint Micimackó

Akárcsak Micimackó Nyuszi házába Milne történetében, egy róka még bejutott a Terri Strick udvarán álló csirkeólba, kimászni azonban már nem tudott, úgy teleette magát. Ennek ellenére egyáltalán nem szégyenkezett.

Reggelihez készült, ezért Terri Strick kisétált kertjébe, hogy összegyűjtsön néhány tojást a tyúkjai alól. Ám ahogy a cornwalli St. Levanban élő nő kitárta az ól ajtaját, egy dugig lakott róka nézett rá vissza.

Egy csomó toll volt ott, meg egy jóllakott, elégedett róka - mesélte Terri Strick, akinek tyúkjaiból nem először fogyasztott a ravaszdi, akit a nő Basilnak nevezett el.

A róka néhány héttel korábban már bekebelezett hat tyúkot, és, mivel könnyűnek bizonyult a zsákmányszerzés, visszatért Strickékhez. Ez alkalommal azonban nagyobb volt a szeme, mint a szája: Basil annyit evett, hogy végül képtelen volt kimászni az ólból. Így talált rá reggel a gazdasszony.

A róka egész nap a tyúkólban maradt, meg se moccant, pedig rengetegen jöttek, hogy megnézzék - mondta Terri Strick, aki nem fontolgat bosszút a csirkéi halála miatt.

Ilyen a természet. Aki vidéken él, annak bele kell nyugodnia az ilyesmibe - fűzte hozzá az asszony.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×