eur:
386.99
usd:
356.31
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Gusztus dolga: felívelőben a patkányhús

Thaiföld szegényebb területein régóta fogyasztanak patkányt az emberek. Ez a szokás egyre inkább terjed az ázsiai ország más részein is.

Az utak szélén patkányt kínálók legnagyobb örömére egyre nagyobb a kereslet a rágcsálók iránt, mivel az emberek kezdik megszeretni a patkányhús ízét.

A rágcsálókat először vízbe fojtják, majd megnyúzzák, azután nyersen vagy evésre készen - főzve, sütve vagy grillezve - árulják. Egy kilogramm belőle nagyjából 800 forintba kerül.

Jobb, mint a csirke - idéz a BBC egy elégedett vásárlót. Egy árus szerint az egyik legjobb falat az állat mája.

Ízletesebb, mint a többi hús. Semmi nem versenyezhet vele - tette hozzá Sala Prompim árus.

Elmondta azt is, hogy csak olyan állatokat árul, amelyeket a rizsföldeken fogtak el, városi patkányok nem kerülnek a serpenyőjébe. Az árus közölte: van olyan nap, amikor száz kilogramm patkányhúst ad el.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×