eur:
393.63
usd:
364.79
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Madeleine-ügy: egy sertéstenyésztő azonosítható a fantomkép alapján

Egy sertéstenyésztéssel foglalkozó portugál férfit azonosítottak a Madeleine McCann feltételezett elrablójáról készített fantomkép alapján.

Joaquim Jose Marques már volt börtönben, miután megerőszakolt egy brit turistát abban a tengerparti üdülővárosban, ahonnan a négyéves kislány eltűnt tavaly májusban.

A férfi 1995-ben erőszakolt meg egy 17 éves brit lányt, miközben egy társa egy másik tizenévessel erőszakoskodott. A portugál férfit akkor ötéves börtönbüntetésre ítélték.

Egy portugál napilap szerint Joaquim Jose Marques kábítószer-kereskedelemmel és fegyvertartással is vádolható.

A rendőrök Madeleine McCann tavaly májusi eltűnése után pár héttel kikérdezték, de nem hozták összefüggésbe az esettel.

A néhány napja a McCann-család által közzétett fantomkép alapján azonban ismét a 31 éves férfira terelődhet a gyanú. Joaquim Jose Marquest másodszor is kikérdezték a rendőrök, de ezúttal sem gyanúsították meg.

Amikor brit újságírók otthonába felkeresték, egy puskával fogadta őket, valamint kutyáit is kis híján az érdeklődőkre uszította.

"Nézzenek az arcomra. Önök szerint ez látható a fantomképen?" - mondta a riportereknek, majd távozásra szólította fel őket. A fantomképet és a portugál férfi fényképet megnézheti, ha ide kattint.

A fantomképet egy rendőrségi rajzoló készítette egy brit szemtanú beszámolója alapján. Gail Cooper tavaly tavasszal, még Madeleine elrablása előtt szintén Praia da Luzban üdült férjével és családjával, és többször látta a férfit a környéken kószálni, sőt, személyesen is beszélt vele.

A négyéves Madeleine-nek tavaly május 3-án veszett nyoma a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek látogatta, Ocean Club nevű üdülőközpontjában. A gyermek - két kisebb testvérével - a szobában aludt, miközben a szülők a szállodától néhány méterre, baráti társaságban vacsoráztak.

Az esetet szinte példátlan nemzetközi figyelem kíséri, különösen azóta, hogy a portugál rendőrség szeptember elején a kislány orvos szüleit, Gerry és Kate McCannt nyilvánította gyanúsítottá az ügyben.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×